Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
87 komentara

OFF/ON obrazovanje: Kako će izgledati budućnost školovanja

24sata organizira prvu online konferenciju o obrazovanju. U novim životnim uvjetima i obrazovanje je poprimilo nove oblike. Što nam je donijela škola na daljinu, za vas odgovaraju obrazovni stručnjaci

Foto: DREAMSTIME
87 komentara

Pandemija koronovirusom promijenila je edukacijski sustav u cijelom svijetu. Hrvatska je praktički preko noći postala škola na daljinu, a roditelji su bez iznimke preuzeli ulogu pomoćnog učitelja, razrednika, pedagoga, logopeda, profesora zemljopisa, matematike, povijesti i svega ostalog što naša djeca uče u školama. S razlogom su zabrinuti svi - nastavnici, djeca, roditelji, obrazovni stručnjaci.

A što nas sve čeka do kraja školske godine i kako će izgledati ona slijedeća, hoće li maturanti uspjeti položiti završne ispite, kako će učenici biti ocijenjeni i kako će se fakulteti postaviti prema novonastaloj situaciji, saznat ćete na prvoj online konferenciji o obrazovanju "OFF/ONLINE Pitanje je sad?", koja će se 6. svibnja s početkom u 10 sati održati na Facebooku 24sata, te na Youtube kanalu 24sata. 

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" trajat će dva sata, a u njoj će sudjelovati najvažnija imena iz sustava obrazovanja, ugledni svjetski i domaći znanstvenici te brojni učitelji, roditelji i učenici koji školu na daljinu provode svaki dan u praksi i čija su iskustva temelj za budućnost hrvatskog obrazovanja. Online nastava prilika je za ispraviti mnoge pogreške u obrazovnom sustavu koji je godinama zapinjao i nije se restruktuirao na vrijeme.

Aktualna reforma tek je djelomično prisutna u obrazovnom sustavu, a pred hrvatskim učenicima, studentima, obrazovnim djelatnicima i stručnjacima još je dalek put do istinske i cjelovite promjene koja će donijeti konkretne rezultate. 

Priključite nam se 6. svibnja na online konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska"!

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message