Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

OFF/ONLINE obrazovanje: Svi već pripremamo škole za jesen

Prva online konferencija o obrazovanju 20. svibnja okuplja vodeće stručnjake i odgovara na brojna aktualna pitanja. Pridružite nam se u srijedu 20. svibnja, u 10sati, na YouTube i Facebook kanalu 24sata

Foto: Pixsell
0 komentara

Ova će školska godina završiti ovako ili onako. No bilo bi neophodno već sad pripremiti ozbiljne planove za jesen, za iduću školsku godinu.
Osim toga, očekujemo ozbiljnu analizu svega provedenog dosad, od Škole za život do škole na daljinu, eksperimentalnog programa, provođenja kurikuluma i edukacije nastavnika. Bez toga su svi daljnji potezi i reforma upitni.
Kažu tako sugovornici koji će u srijedu, 20. svibnja, sudjelovati na online obrazovnoj konferenciji 24sata.


Kao i na svim prethodnim konferencijama, okupili smo stručnjake kako bismo im postavili pitanja iz ovog, za hrvatsko društvo jednog od najvažnijih životnih područja. A tih pitanja nikad nije bilo više. Kakve će posljedice na učenike, nastavnike, učenje i podučavanje ostaviti škola na daljinu, uvedena u ekstremnoj, nikad dosad doživljenoj situaciji globalnog lockdowna? Zašto se nadležne institucije “loptaju” s djecom i roditeljima, zašto im se prepuštaju odluke i kako uopće podvući crtu pod ovu nastavnu godinu? Koliko su zakinuti maturanti, osmaši, dakle oni koji prelaze u nova obrazovna razdoblja?
Konferencija “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” održat će se 20. svibnja s početkom u 10 sati na Facebooku 24sata, te Youtube kanalu 24sata. 
Ponosni partneri prve online konferencije “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” su HEP i Energia naturalis.

Od 10 sati na YouTube i Facebook kanalima 24sata u srijedu pratite iskustva i promišljanja naših gostiju u nekoliko blokova, a uvodno poslušajte ministricu Blaženku Divjak u ekskluzivnom intervjuu o digitalnoj transformaciji školstva i obrazovnoj reformi. Slijedit će “Riječ učenika i roditelja”, “Riječ nastavnika i ravnatelja”, “Riječ stručnjaka”, a tijekom konferencije na panelu ćemo u studiju 24sata okupiti i ljude koji obrazovanje promišljaju već više od 20 godina.

Tako će vam osnovnoškolke Zora, Bruna i Laura i njihove mame ispričati kako to izgleda kad dnevni boravak postane učionica, a maturanti i naši Joomboosovci Nika i Bruno otkrit će vam jesu li spremni za državnu maturu.

Svoja će iskustva i razmišljanja o školi na daljinu iznijeti i Tamara Šoić, profesor savjetnik u Tehničkoj školi Rijeka, Marija Luković, ravnateljica OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu, Nikolina Matovina Hajduk, učiteljica savjetnica u OŠ Pavleka Miškine u Zagrebu, dr. sc. Vedrana Bekavac Šuvar, učiteljica savjetnica u OŠ Zagvozd, te Igor Matijašić, ravnatelj OŠ MIlana Langa u Bregani.

Foto: Pixsell

BACK TO FUTURE: Što donosi škola na daljinu?

Na panelu uživo pridružit će nam se petero sugovornika: Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u Zagrebu, Ljiljana Crnković, ravnateljica XV. gimnazije u Zagrebu, Sanja Petrušić Goldstein, ravnateljica OŠ “Lauder Hugo Kon” u Zagrebu, Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje,te Ivan Plantić, nastavnik OŠ Smokvica s Korčule. S njima ćemo analizirati današnje školstvo, te čuti kako organizirati školu koja daje najbolje rezultate.

Foto: Pixsell

Što možemo naučiti iz ove školske godine?

Na kraju konferencije odgovore na neka od pitanja, kao i savjete što pozitivno treba izvući iz izazovnih situacija poput ove školske godine, svima će nam dati Boris Jokić, znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja, Snježana Prijić Samaržija, ravnateljica riječkog sveučilišta, Iva Brčić, praktičarka terapijskih tehnika eu krovne organizacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju i predsjednica udruge Najsretnija beba, te Saša Ceci, znanstveni suradnik Instituta Ruđer Bošković i predavač.

Foto: Pixsell
Pridružite nam se u srijedu, 20. svibnja u 10 sati!

Sve detalje i program konferencije potražite na www.boljeobrazovanje.hr.

Tema: Bolje obrazovanje 2020.

Možda vas zanima i ovo:
Message