Obavijesti

Tech

Komentari 26

Osnovno osiguranje košta od 875 do 1183 kune za isti auto

Osnovno osiguranje košta od 875 do 1183 kune za isti auto
1

Najjeftiniju policu osiguranja za auto snage 44 kilovata koji se registrira u Zagrebu nudi Ergo, a najskuplje je kod Triglav i Generali osiguranja

VIDEO

Ovo su osnovne cijene obaveznog osiguranja za slabiji automobil registriran u Zagrebu. Mnoge tvrtke nude i dodatne popuste, pa može biti i jeftinije. Skuplje će biti uzme li se dodatno osiguranje, kao što je osiguranje putnika, zaštita bonusa, mini kasko za zaštitu stakala, od divljači ili tuče ili autoasistencija, pojasnili su nam s portala kompare.hr.

Na internetskoj stranici kompare.hr nude usporedbu cijena kod osam osiguravajućih kuća. Kako bi se dobio točnan izračun, treba unijeti registracijsku oznaku auta i ime vlasnika. Unijeli smo registraciju auta iz Zagreba snage 44 kilovata. Na stranici su se pokazale cijene osnovnog osiguranja, bez dodatnih mogućnosti, ali i popusta. Ergo je 874,71 kunu, no za ugovaranje preko kompare nude i dodatan popust pa polica može koštati 820 kuna. Sava osiguranje je 903,89 kuna. Croatia osiguranje 1003 kune, Wiener osiguranje 1048,72 kune, no uz dodatni popust od pet posto bit će 996 kuna. AS osiguranje je 1074,68 kuna. Generali je 1183,37, a tko je dulje bez štete može dobiti šest posto popusta pa će stajati 1112,37 kuna. Uniqa je 1174,86 kuna, no i oni imaju dodatni popust. Kod Triglav osiguranja osnovna stoji 1183,22 kune, no može se dobiti 150 kuna popusta, a kupi li se u roku od dva dana, stajat će 1030 kuna.

- Svaka osiguravajuća kuća ima svoje cijene. Neke su povoljnije za mlade vozače, one rođene nakon 1990., kao na primjer Triglav osiguranje. Druge će biti povoljnije za starije vozače. Popust od 50 posto mogu uglavnom dobiti svi i preko člana obitelji koji ga ima. Oni koji su lani imali 50 posto bonusa, ako su ga zadržali, dobit će dodatni popust - napomenuli su nam u kompare. hr.

Razni popusti, pa i za vjernost

Uzima li se, osim osnovnog osiguranja i osiguranje putnika i vozača te zaštita bonusa, polica će kod Ergo osiguranja stajati 992 kune.

Kod tih dodatnih osiguranja pojavi se još veća razlika kod osiguravajućih kuća. Kod Sava osiguranja putnike i vozača može se osigurati za 47 kuna, a bonus za 41,50 kuna. Kod Erga osiguranje putnika i vozača je 73 kune, a bonusa 99 kuna. Kod Croatia osiguranja samo jedno od ta dva je skuplje nego oba kod Save. Zaštita bonusa kod Croatia osiguranja je 120 kuna, a putnika 118 kuna.

No osiguravajuće kuće dodatne popuste mogu ponuditi za vjernost, ako ste njihov dugogodišnji klijent. Povoljniju policu može se dobiti i ako je u sklopu paketa osiguranja u kojem je na primjer i osiguranje stana te kasko.

U Daruvaru 361 kunu jeftinije

- Kasko osiguranje najjeftinije je kod Croatia osiguranja - dodali su u kompare.hr.

Cijene polica ovise o snazi automobila, bonusu koji ima vozač, starosti vlasnika te gradu u kojem se registrira automobil. Ove cijene koje smo naveli su za plaćanje u gotovini odjednom, a obično je nešto skuplje plaća li se na rate.

- Grad Zagreb je najveća zona rizika pa je obavezno osiguranje za automobil najskuplje ako je registriran u Zagrebu. Kod Sava osiguranja za isti auto ako je registriran u Zagrebu osnovno obavezno osiguranje će stajati 903 kune, a u Daruvaru, gdje je najjeftinije, stajat će 542 kune - dodali su iz kompare.hr.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način