Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Otkaz za ravnatelja: Rudarili digitalne valute na račun škole

Nakon što mu je račun za struju bio previsok kod kuće, ravnatelj škole u Kini je odlučio rudarenje Ethereuma preseliti u školu i to na osam računala. No, visoki računi i problemi u učenju su ga razotkrili

A small toy figure is seen on representations of the Bitcoin virtual currency in this illustration picture
Foto: DADO RUVIC
0 komentara

Ravnatelj škole u Kini dobio je otkaz nakon što su otkrili veći broj računala koja su se tajno koristila za rudarenje kriptovaluta, a bili su priključeni na električnu mrežu škole.

Kako prenosi BBC, učitelji škole u provinciji Hunan posumnjali su da se nešto čudno događa jer su u svako doba dana i noći čuli zujanje. To je dovelo do detaljnijeg pregleda i pronalaska računala na kojima se rudario Ethereum. 

Na taj način nabili su i dodatnih 13.500 kuna na računu za struju. Upravo su ravnatelja i upozorili prije na taj visoki račun, ali on je rekao da problema nema i sve svalio na klimu i uređaje za grijanje. 

Osam računala u informatičkoj učionici bilo je postavljeno za rudarenje kriptovaluta, a koristila su se od prošlog do ovog ljeta. Ravnatelj je, navodi se, potrošio novac kako bi kod kuće rudario novac, ali kad je vidio račun za struju, prebacio se na školu. U sve je uključio i svog zamjenika koji je nabavio još jedno računalo. Opterećenje na mreži je dovelo i do problema u radu tijekom nastave. 

Ravnatelj je na kraju u listopadu dobio otkaz, dok je zamjenik prošao s upozorenjem.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message