Obavijesti

Tech

Komentari 22

Otkrili priču: Call of Duty seli u 2054. godinu i spaja puno toga

Otkrili priču: Call of Duty seli u 2054. godinu i spaja puno toga
3

Igra pomalo podsjeća na Unreal, Elysium, ali i niz drugih filmova SF žanra. Radnja je smještena u 2054. godinu, a mi smo dio vojne korporacije koju vodi Kevin Spacey

VIDEO

Novi Call of Duty: Advanced Warfare izlazi 4. studenog, a nakon što je Activision objavio najavu u kojoj se vidi glavni glumac Kevin Spacey, sada je otkriveno i puno više detalja o samoj igri.

Izradu igre preuzeo je Sledgehammer Games, a dolazi na PC i konzole sljedeće generacije. Verziju za Xbox 360 i PS3 preuzet će drugi studio, prenosi Game Informer.

Eric Hirshberg iz Activisiona navodi da je ovo njihova prva igra iz trogodišnjeg ciklusa i prvi naslov u kojem neke stvari mijenjaju iz temelja, ali i naslov koji će imati novi engine.

Advanced Warfare je smješten u 2054. godinu, a igra počinje s napadom poput globalnog 11. rujna iza kojeg stoji organizacija KVA. U igri smo u ulozi vojnika Mitchella , a na samom početku u našoj jedinici je i Will Irons, sin Jonathana Ironsa (Kevin Spacey) kojeg smo upoznali u prvoj najavi. Stariji Irons je taj koji poziva Mitchella da se pridruži njegovoj vojnoj korporaciji, u kojoj su vojnici opremljeni egzoskeletom.

VIDEO

Za razliku od ranijih nastavaka, ovdje ćemo igrati samo s jednim likom, koji će na raspolaganju imati svu silu tehnoloških novotarija koje će biti izumljene.

Bodovi iz misija moći će se iskoristiti kako bi nadogradili svoje odijelo, a ono nam omogućuje da se penjemo po zidovima, skačemo iznad ljudskih mogućnosti i koristimo ga kao kamuflažu te za levitaciju.

Što se oružja tiče, imat ćemo granate kojima možemo mijenjati funkciju, a moći će nam i otkriti položaj neprijatelja. Dio oružja neće koristiti klasično streljivo.

Još nema naznaka multiplayera, no Michael Condrey iz Sledgehammera kaže da nije teško zamisliti kako bi neke od funkcija iz igre izgledale u multiplayeru.

Kako bi taj svijet budućnosti bio uvjerljiv, Activision je potražio savjete stručnjaka koji rade na filmovima, vojnih stručnjaka te znanstvenika i futurista.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo