Obavijesti

Tech

Otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj: Hall of Game powered by A1

Otvoren najveći gaming centar u Hrvatskoj:  Hall of Game powered by A1
4

Zagreb je 8. listopada dobio novo središnje mjesto za okupljanje svih gamera i zaljubljenika u esport. U zapadnom dijelu grada, u novoizgrađenom Z centru otvoren je Hall of Game powered by A1

VIDEO

Radi se o jedinstvenom gaming kompleksu koji se prostire na gotovo 900 četvornih metara

U Hall of Game powered by A1 očekuje vas najbolja oprema i najbrži internet

Tehnički je Hall of Game powered by A1 izvrsno opremljen s čak 50 računala koje pogone Intelovi procesori 11. generacije i GeForce RTX 3070TI grafičke kartice. Svi zaljubljenici u PC gaming moći će punu snagu računala vidjeti na 27-inčnim monitorima s 244 Hz. Za sve one koji preferiraju kontrolere i konzole tu je još 11 PlayStation 5 konzola priključenih na 65-inčne NEO QLED Samsungove televizore. Ponuda je obogaćena raznim simulatorima,VR-om te uređajima za mobilni gaming. Kako igračko iskustvo bilo vrhunsko i igrači bi se mogli natjecati online tu je A1 gigabitna optička mreža te indoor A1 5G mreža za bežične uređaje. 

Sve je spremno za esport turnire

Hall of Game powered by A1 već je spreman i za održavanje esport turnira. Velikim dijelom prostora vlada moderni esport stage, koji će sigurno ugostiti neke od najboljih regionalnih gejmera. Osigurana je i privatna soba za online natjecanje, a može služiti i za bootcamp, kao i  za ekipno igranje u nešto intimnijoj atmosferi.S obzirom na to da su kreatori sadržaja vitalni dio gaming i esport scene, u prostoru je smješten i streaming hub.

Da ovaj gaming kompleks želi biti puno više od kvartovske igraonice istaknuo je i osnivač i direktor Hall of Game powered by A1, Marko Matijević: „Na cijeli projekt dosad je utrošeno oko milijun eura, a sve kako bismo ostvarili viziju centra za gaming u Hrvatskoj pa i šire. Osigurali smo prostor u kojem ćemo ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju esportaši. Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja proslava i vrhunske zabave“.

Na njega se nadovezala Iva Ančić, menadžerica brenda i marketinških komunikacija A1 Hrvatske, dodavši da su zadovoljni što su partneri još jednog velikog gaming i esport projekta: „Presretni smo što nakon pet godina podrške gaming zajednici, industriji i esport natjecanjima ovim novim partnerstvom potvrđujemo naš strateški smjer. Kako svim fanovima digitalne zabave želimo pružiti najbolje iskustvo, i u Hall of Gameu osigurali smo pristup mreži svih gamera – najmoderniju fiksnu i mobilnu infrastrukturu odnosno optičku i indoor 5G mrežu gigabitne brzine.

Finale A1 Adria League bit će vrhunac Reboot Online Games Weeka i ove godine

A1 Hrvatska je još 2017. pokrenula najveće regionalno esport natjecanje u četiri igre (trenutno: CS:GO, League of Legends, Brawl Stars i FIFA) u kojima se za titulu i novčane nagrade natječu najbolji timovi iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije. U tijeku je upravo osma sezona koja se odigrava svakog vikenda od četvrtka do nedjelje, a sve mečeve možete pratiti na YouTube kanalu A1 Adria League

Finala svih dosadašnjih sezona održala su se u sklopu gaming događanja različitih formata u organizaciji  Reboota. Upravo se Reboot Online Games Week powered by A1 vraća u svom trećem i najvećem izdanju od 17. do 21. studenog. Završnica 8. sezone A1 Adria Lige bit će ponovno vrhunac ovog najvećeg online gaming događanja u regiji. 

Iz tri tematski fokusirana profesionalna livestream studija ponovno donosimo više od stotinu sati interaktivnog i atraktivnog gaming sadržaja s naglaskom na igre najnovije generacije. Osim praćenja velikog finala A1 Adria Lige, osigurat ćemo druženje s najpoznatijim regionalnim gaming influencerima, puno nagradnih natječaja te pregled novosti iz svijeta hardvera i gaming industrije koja prolazi nikad dinamičnijim i uspješnijim razdobljem”, poručio je Damir Đurović, direktor Reboota.

Između proljetnog izdanja Reboot Online Games Week powered by A1, ali i dviju sezona A1 Adria Lige, održalo se premijerno izdanje novog paneuropskog esport turnira Clash of Leagues. Ovo natjecanje, u organizaciji A1 Grupe, u Salzburgu  okupilo je najbolje timove u mobilnoj igri Brawl Stars, uključujući pobjednike A1 Adria Lige – ekipu Noble Elite. Njihov član i jedan od najboljih Brawlera s ovih prostora, Luka „Lavvek“ Črneli, prenio je dojmove svojih timskih kolega oko ulaska među četiri najbolja u srednjoj i istočnoj Europi, ali i naglasio prednosti velikih brzina i niske latencije koje donosi 5G mreža mobilnim gamerima poput njega.

Kako je igrati u najboljim uvjetima mogu provjeriti svi zainteresirani posjetom Hall of Game powered by A1 radnim danim od 11:00 do 23:00 ili petkom i subotom kada je radno vrijeme produženo do tri sata ujutro.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama