Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Ovako otkrijte koje vas tvrtke prate na Fejsu i blokirajte ih

Mnogi od nas jako rijetko odlaze u postavke oglašavanja na Facebooku kako bi uredili koje nas tvrtke prate i koje podatke im sve dajemo. Ovdje možete vidjeti kako to urediti

pixabay.com
Foto: pixabay.com
2 komentara

Facebook je fantastičan alat kad se trebamo čuti s prijateljima ili vidjeti što nam radi rođak na drugom kraju svijeta, ali i kad želimo ubiti dosadu zabavnim klipićima smiješnih mačaka. Međutim, pritom svi plaćamo i veliku cijenu i to tako što Facebooku, i brojnim kompanijama koje se kod njega oglašavaju, dajemo gomilu privatnih podataka o sebi. 

Pogledajte video:

Mnogi od nas gotovo nikad ni ne odluče zaviriti u postavke i vidjeti na koji sve način dajemo dozvole tvrtkama da nas prate i prikupljaju podatke o nama. I dok neće dobiti direktni uvid u vas osobno, generalni podaci o vama dat će sliku kako bi vam bolje i lakše nudili oglase. U videu možete vidjeti kako isključiti opciju praćenja oglasa prema vašim aktivnostima. To su oni oglasi iznad kojih vidite da ih lajka netko od vaših prijatelja. Također u postavkama možete vidjeti i koje sve aplikacije imaju neki uvid u vaše podatke. Ako ovdje niste svratili dugo, lista može biti ogromna. Klik na svaku od tvrtki otvorit će vam opcije da više nema pristup vašem Facebooku ili da joj odredite što može dalje vidjeti. 

Još jedna stvar koju možete urediti su i aplikacije koje koriste vaši prijatelji. Naime, oni vide podatke o vama, a isto tako ti se podaci mogu povući u aplikacije koje oni koriste. Tako da slobodno isključite sve opcije koje ne želite dijeliti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message