Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ovako spasite svoje podatke, računalo ih može samo obrisati

Microsoft je shvatio da su uprskali stvar sa posljednjom velikom nadogradnjom Windowsa koje praktično svi koristimo pa su pauzirali nadogradnju, no mnogima su se skinuli i i ostali su bez dijela podataka

Foto: Dreamstime
9 komentara

Microsoft se ovih dana bori s ogromnim brojem kritika i napada ljutih korisnika kojima su nestali dokumenti i fotografije, samo zato jer su im se sustav nadogradio redovnim ažuriranjem. Microsoft je početkom listopada najavio veliku nadogradnju Windows operacijskog sustava, no par dana kasnije korisnici su se počeli javljati kako su im automatski obrisani dokumenti, koji su uključivali i podatke u dokumentima i slikama.

Microsoft je u međuvremenu shvatio da su uprskali stvar pa su pauzirali nadogradnju, no još se na niz načina može zalomiti da je instalirate. Ako vam se nadogradnja skinula (ovisno o verziji Windowsa) izbjegavajte njenu instalaciju, a dodatno pokušajte izbjeći restartanje računala - barem dok niste napravili sigurnosnu kopiju podataka. 

I Microsoftova Dona Sarkar je na Twitteru napisala da se korisnici mogu javiti Microsoftu, ako su ostali bez podataka, ali TNW prenosi kako ih se uglavnom savjetuje da koriste opciju System Restore (Vraćanje sustava).

Ako se želite osigurati, najbolji način je stisnuti pauziranje nadogradnji, koje je moguće u određenim verzijama Windowsa (Pro i Enterprise). Neka ažuriranja jednostavno ne možete zaustaviti, poput sigurnosnih dodataka, ali ovakve veće nadogradnje da. To ćete napraviti tako da kliknete na izbornik Start i upišete Ažuriranje i sigurnost ili Windows Update. Pod Windows Update opcijom naći ćete polje za napredne postavke (Advanced options) i ovdje je opcija za pauziranje nadogradnji.

Kako nije isključeno da se i u sljedećoj nadogradnji ovako nešto neće ponoviti, podatke bi u svakom slučaju trebali zaštititi. Ono što vam je važno iz Dokumenata i Fotografija spremite na neki vanjski disk ili na neki cloud servis poput Google Drivea ili Dropboxa, koji su ograničeni besplatnim kapacitetom.

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message