Obavijesti

Tech

Komentari 16

Ove godine 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' dovodi najbolje

Ove godine 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' dovodi najbolje
8

Jubilarna 5.konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" svoje jubilarno, peto izdanje održat će 15. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma

VIDEO

Korado Korlević, Blaženka Divjak, Jukka Sinnemäki, Dejan Nemčić, Ivica Lovrić, Snježana Prijić-Samaržija, to su samo neki od stručnjaka, znanstvenika i govornika koje ćemo ugostiti u petak, 15. studenog u Zagrebu, na jubilarnoj petoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, u organizaciji 24sata i partnera.

Konferencija je posvećena unapređenju obrazovanja u Hrvatskoj i jedina je obrazovna konferencija koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava te jedina sustavna kampanja za bolje obrazovanje. Ovogodišnje peto, slavljeničko, izdanje konferencije bit će u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma, tijekom Interlibera, vodećeg međunarodnog sajma knjiga na ovim prostorima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

BOBH 01:02

Konferenciju će sa svojim razredom u dosad neviđenom predavanju otvoriti profesor geografije i humanitarac Dejan Nemčić. Kako izgleda školski sat kad ga vodi nevjerojatni entuzijast, moći ćete se uvjeriti u 10.15 sati. Tijekom uzbudljivog putovanja iskušajte i svoje znanje geografije te provjerite jeste li bolji od Dejanovih malih geografa.

O tome što znači izvrsnost u obrazovanju i visokom obrazovanju razgovarat će se u prvom panelu konferencije “Znanje je IN: Cool je biti pametan”. O tome kako mentoriraju učenike koji postižu međunarodno priznate rezultate govorit će nam nastavnik informatike u MIOC-u Nikola Dmitrović, predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza Vlado Lendvaj, profesor u Srednjoj strukovnoj školi Ivan Vlainić te ravnateljica I. gimnazije u Zagrebu Dunja Marušić Brezetić.

Malo prije podneva priključite se još jednom obrazovnom putovanju još jednog entuzijasta. Ovaj gost dolazi nam iz Finske, a svoja iskustva u radu s djecom Jukka Sinnemäki predstavlja već godinama diljem svijeta. Zašto i kako je sa svojim učenicima napravio aktivnu učionicu, dobitnik priznanja Global Teacher Award prezentirat će i na našoj konferenciji.

Kroz našu kampanju “Cool je biti pametan” promoviramo važnost znanja, a neki od naših najboljih učenika su i nositelji te kampanje. Oni će nam se pridružiti i na pozornici kako bismo od mladih čuli što ih motivira za najveće uspjehe. A zašto je neophodno važno mijenjati način podučavanja i rada s djecom te hoćemo li to postići novostima koje donosi kurikularna reforma, pitat ćemo paneliste na trećem panelu “Reforma 2019.: Što smo htjeli, a što dobili?”. Ovaj put za mišljenje ćemo pitati jednog od najvećih stručnjaka za obrazovanje u Hrvatskoj, Nikolu Pastuovića, pročelnika zagrebačkog ureda za obrazovanje Ivicu Lovrića, ali i rektoricu najboljeg hrvatskog sveučilišta, Snježanu Prijić-Samaržiju. Pitat ćemo ih i je li hrvatskom obrazovanju potrebna vaučerizacija, zašto veliki poslodavci imaju sve više problema sa zapošljavanjem novih kadrova te kako zadržati mlade da nakon dugogodišnjeg obrazovanja i ostanu u Hrvatskoj.

Na pozornici će nam se pridružiti i znanstvenik Korado Korlević, inače voditelj Zvjezdarnice Višnjan, koja je ove godine pretekla NASA-u u praćenju i otkrivanju asteroida te se popela na zlatno prvo mjesto.

Zato ne propustite obrazovnu konferenciju “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, jedinu sustavnu kampanju za poboljšanje i unapređenje obrazovanja u Hrvatskoj, na kojoj će publika imati interaktivnu ulogu. Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” jedina je obrazovna konferencija i jedina sustavna kampanja u Hrvatskoj za bolje obrazovanje, koja već godinama otvara najvažnija pitanja hrvatskog obrazovnog sustava.

Partneri konferencije su Raiffeisen banka, INA, Pliva i Zagrebački Velesajam.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'