Obavijesti

Tech

Komentari 98

Ovo je top 10 auta koje možete kupiti za manje od 5.000 kuna

Ovo je top 10 auta koje možete kupiti za manje od 5.000 kuna
1

Bliži se zimska sezona pa samim time želimo sačuvati ljubimce od snijega i soli na prometnicama. Stoga vam donosimo najboljih 10 automobila koje možete kupiti za manje od 5 tisuća kuna

VIDEO

Kako bi sačuvali automobile od vlažnih zimskih uvjeta, soli i pijeska koji štete podvozju, uvijek postoji mogućnost kupovine 'budžetnog' automobila kojeg nam neće biti pretjerano žao.

Za pet tisuća kuna se ne može dobiti savršen automobil ili onaj s puno snage, ali se mogu dobiti automobili koji će nas bezbrižno odvesti od točke A do točke B, koji su pouzdani te imaju vrlo jeftino održavanje.

Za tu cijenu, mnogima će registracija biti pred istekom ili neće biti registrirani, ali uz vrlo malo ulaganja i 'kućne radinosti', trebali bi ih bez problema moći registrirati, piše Autostart.

10. Fiat Punto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fiat Punto gradski je mališan koji je bio iznimno popularan na našim područjima. Prvu generaciju Punta može se pronaći u različitim stanjima, od onih 'razvaljenih' za dvije tisuća kuna do onih u vrlo dobrom stanju za pet tisuća kuna. U svakom slučaju, s pogonskim agregatom od 60 KS u vama neće probuditi mnogo emocija, ali zato će vas jeftino odvesti na svako odredište, a dijelove po potrebi možete pronaći apsolutno svugdje. 

9. Hyundai Accent

Ako tražite automobil s malo većim prtljažnim prostorom i prostorom za putnike, Hyundai Accent vam to može pružiti. Prvu generaciju moguće je pronaći na hrvatskim oglasnicima već od dvije i pol tisuće kuna, a za oko pet tisuća kuna već možete dobiti i drugu generaciju. Benzince se čak može pronaći i s kilometražama od 190-210 tisuća kilometara pa bi vas tako ovaj automobil mogao još dugo služiti. 

8. Volkswagen Golf III

Na našim prostorima Golf je iznimno cijenjen pa tako ova lista ne bi bila potpuna barem bez jednog takvog. U hrvatskim oglasnicima je moguće pronaći treću generaciju Golfa za cijenu od dvije i pol tisuće kuna do pet tisuća kuna. S obzirom na to da Golfovi još uvijek drže dobru cijenu, četvrtu generaciju nije moguće pronaći u našem budžetu. Najčešći motori u 'trojkama' su 1,9TD s 75 konjskih snaga. 

7. Honda Civic

Honda Civic ima velik broj svojih obožavatelja, što zbog izgleda, što zbog veselih motora koji se vole 'vrtjeti' u visoke okretaje. Osim toga, Honda je poznata po tome što je iznimno pouzdana pa tih problema nećete imati. Nažalost, kao i većina starih Japanaca, ima problema s hrđom po rubnjacima i pragovima, ali za automobil za nekoliko mjeseci, Civic će biti odličan izbor za pouzdanost i zabavu. Najjeftiniji primjerci Civica kreću od 4800 kuna prema gore pa je prema vama da presudite, ulazi li vam u budžet. 

honda civic hatchback old model New Why an old Honda Civic beats the new 2012 one by CAR Magazine

6. Peugeot 106

Iako ovaj gradski mališan nije najsnažniji, osvojit će vaše srce s omjerom uloženog i dobivenog. Većinom ga pokreće mali 1,0-litreni motor koji razvija 50 konjskih snaga, ali zato je poprilično lagan, okretan i vrlo štedljiv. Za već četiri i pol tisuće kuna možete pronaći Peugeot bez hrđe, s pouzdanim motorom i poprilično očuvan primjerak. 

5. Mazda MX-3

Mali japanski kupe oduvijek je bio nedovoljno cijenjen pa su tako i njegove cijene poprilično male. Mazda će vam za tri i pol tisuće kuna ponuditi slatki kupe od 1080 kilograma i 90 konjskih snaga, koji će se vrlo rado 'vrtjeti' u visokim okretajima. Većina primjeraka ima više od 250 tisuća kilometara, ali uz to, imaju ugrađen i plin što opravdava navedenu količinu. Zna biti podložan hrđi, ali će vas taj motor služiti još godinama. Uz malo njege, može biti prava zabavna vozilica. 

4. Citroen Xsara

Citroen Xsara je mali obiteljski automobil koji će vam ponuditi jeftino održavanje, dovoljno prostora i štedljive motore. U ponudi je bilo puno motora, ali najčešće ćete pronaći 1,4-litrenog benzinca koji razvija 75 konjskih snaga. Ono po čemu se najviše razlikuje od drugih jest da će vam vrlo često ponuditi klima uređaj u unutrašnjosti te nekoliko zračnih jastuka. Dobre primjerke se može pronaći već od tri tisuće kuna. 

3. Renault Clio

Clio je jedan od najprodavanijih gradskih mališana pa ne treba puno objašnjavanja zašto se našao na ovome popisu. Mnoge primjerke prve generacije se može pronaći po izrazito niskim cijenama, ali već od 3600 kuna možete pronaći relativno dobre primjerke druge generacije. Od njega ćete dobiti lijep dizajn, malu potrošnju, pouzdanost i udobnost, a smatramo da više od toga i ne treba. 

2. BMW E36 316i

Top lista ne bi bila potpuna da nemamo barem jedan automobil sa zadnjim pogonom koji bi nam pružio najveću zabavu na snijegu. Jedan od takvih automobila koji se mogu pronaći po cijeni manjoj od pet tisuća kuna je BMW E36 316i, u limuzinskoj ili kompaktnoj verziji. Iako nije pretjerano snažan, na snijegu je dovoljno imati samo stražnji pogon i zabava je zajamčena. Takvi automobili imaju nešto veću potrošnju, ali također većina ima ugrađen plin. 

1. Toyota Corolla

Corolla je poznata kao najpouzdaniji rabljeni automobil pa smatramo kako će upravo ona biti najisplativija kupnja. Osim toga, na hrvatskim oglasnicima smo pronašli čak tri primjerka u našem budžetu koji imaju manje od 200 tisuća kilometara te izgledaju iznimno uščuvano. Najčešće ih pokreću 1,4-litreni benzinski motori od 85 konjskih snaga koji nisu veliki potrošači, a i u slučaju kvara, dijelova ima mnogo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu