Obavijesti

Tech

Komentari 1

Ovom telefonu svejedno je na koju stranu preklopite ekran, a naočale pred vas stavljaju kino

Ovom telefonu svejedno je na koju stranu preklopite ekran, a naočale pred vas stavljaju kino
7

Preklopni telefoni još su prilično skupi, a TCL se u to tržište planira uključiti kad će moći proizvesti dobar uređaj u rangu 500 eura. Smjer u kojem razvijaju uređaje prikazali su na sajmu MWC u Barceloni

VIDEO

TCL je uz svoje mobitele uoči sajma predstavio cijeli niz novih i inovativnih uređaja, koji možda neće svi doživjeti da dođu na tržište, no ova je kompanija još jednom pokazala koliko rade na novim vrstama uređaja. Naravno, i mnogi drugi rade na razvoju različitih preklopnih uređaja, ali TCL se ne boji pokazati smjer u kojem razmišljaju, čak i ako se radi o nedovršenim uređajima ili prilično nefunkcionalnim rješenjima. 

Jedan od takvih, a vjerojatno među prvima na svijetu je telefon s AMOLED ekranom koji se može presavinuti na obje strane. Većina preklopnih telefona dosad su imali ekran koji se mogao rastvoriti ili preklopiti  (Galaxy Z Fold ili prvi Huaweijev prekloni), a ovaj možete rasklopiti na obje strane, kao i bilježnicu. Nije poznato kad će ovakav telefon na tržište, no sigurno je da podiže granicu onog što preklopni uređaji mogu biti i kako bi mogli izgledati u sljedećim godinama. 

Naime prije dvije godine iz TCL-a su rekli kako oni žele na tržište dovesti preklopne uređaje koji će raditi kako korisnik očekuje, ali da koštaju ispod 1000 eura. Sada je to očekivanje još spušteno, a najbliže tržištu trebao bi biti njihov preklopni telefon, kodnog naziva Projekt Chicago, koji izgleda kao i Galaxy Z Flip ili Huawei P50 Pocket. Taj telefon je po dovršenosti najbliži tržištu, a i mogli smo ga isprobati. I za njega nije poznato koliko će koštati, međutim za očekivati je da bi to moglo biti u rasponu između 500 i 1000 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među ekranima je bio i Fold&Roll koncept uređaja koji spaja dvije različite vizije za rasklapanje uređaja. Tako se ovaj telefon može rasklopiti, a potom i raširiti sa 7-inčnog u 8,8 inčni ekran. 

Još jedna u nizu inovacija je tablet NXTPAPER 10S koji sa dodatnim slojevima uklanja svaku refleksiju i izgleda kao da gledate u papir. Ovo je povoljan tablet koji ne bi trebao naprezati oči i stajat će 249 eura.

TCL NXTWEAR AIR naočale novi su model naočala koje smo isprobali i prije dvije godine u Barceloni. Sada su doradili dizajn samih naočala, puno su udobnije kad ih nosite. Iako ne izgledaju najelegantnije, to je s razlogom. Ispred vas se u njima nalaze dva micro OLED zaslona 1080p rezolucije. No oni zajedno tvore sliku dijagonale 140 inča, odnosno 3,5 metara. U njima se nalaze i zvučnici, a slika ne djeluje zamorno i puna je detalja i odličnog prikaza boje. Same naočale lagane su 70 grama. Inače, možete ih spojiti na mobitel ili laptop i koristiti za prezentacije, a tako vuku i struju. 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje