Obavijesti

Tech

Komentari 2

Pametni telefon bez aplikacija kao vizija budućnosti: U ovom uređaju glavnu riječ vodit će AI

Pametni telefon bez aplikacija kao vizija budućnosti: U ovom uređaju glavnu riječ vodit će AI
3

Deutsche Telekom u suradnji s Qualcommom i Brain.ai na MWC-u u Barceloni prikazao je konceptni uređaj u kojem glavnu riječ vodi AI i više ne bi trebali koristiti više aplikacija da obavite razne zadatke

VIDEO

Aplikacije su sastavni dio svakog telefona, koristimo ih od buđenja kroz cijeli dan i pomažu nam u gotovo svakom aspektu života, no one mogu biti i opterećenje, osobito kad za neku stvar poput rezervacije smještaja ili kupnje karte za avion moramo koristiti njih nekoliko.  Deutsche Telekom je stoga na ovogodišnjem Mobile World Congressu u Barceloni prikazao koncept telefona s umjetnom inteligencijom, zajedno s Qualcommom i Brain.ai.

Pomoćnik temeljen na umjetnoj inteligenciji (AI) zamjenjuje bezbrojne aplikacije na pametnom telefonu i digitalni asistent razumije vaše ciljeve i brine se o detaljima.

Demonstracijski prikaz koristi konkretne primjere kako bi pokazao da AI pametni telefon može olakšati život prilikom planiranja putovanja, kupovine, kreiranja videozapisa ili uređivanja fotografija. Generativno sučelje Deutsche Telekoma pokretano s Brain.ai uz pomoć umjetne inteligencije preuzima funkcije raznih aplikacija i može obavljati sve dnevne zadatke koje bi inače zahtijevale nekoliko aplikacija na uređaju. A asistenta možete upravljati glasom ili tekstom. 

- Umjetna inteligencija i veliki jezični modeli uskoro će postati sastavni dio mobilnih uređaja. Koristit ćemo ih kako bismo poboljšali i pojednostavili živote naših korisnika. Naša vizija je magenta concierge za pametni telefon bez aplikacija. Istinski svakodnevni suputnik koji ispunjava potrebe i pojednostavljuje digitalni život - kaže Jon Abrahamson, glavni proizvodni i digitalni direktor Deutsche Telekoma.

AI za svakoga

Za demonstraciju, stvarni primjeri upotrebe integrirani su u Telekomov T Phone, koji je već dostupan na tržištu, a u suradnji s Brain.ai, pionirom generativnih sučelja, kreira se sučelje bez aplikacija gdje umjetna inteligencija predviđa i generira sljedeće sučelje kontekstualno. S jedne strane, to osigurava autentično i korisno korisničko iskustvo, a s druge strane je dostupno čak i na pametnim telefonima niže klase.

Deutsche Telekom je predstavio još jednu verziju AI pametnog telefona koga pokreće Snapdragon® 8 Gen 3 Reference Design. U uređaju visokih performansi, AI obrada se vrši na uređaju. Zbog toga je AI posebno brz, energetski učinkovit i prilagođeniji svakom korisniku.

Na sajmu su prikazali prototipove koji pokazuju moguću budućnost i oživljavaju je, no proći će neko vrijeme dok ne budu dostupni korisnicima u trgovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana