Obavijesti

Tech

Komentari 0

PBZ predstavio aplikaciju koja mobitel pretvara u POS uređaj: Namijenjena je obrtnicima

PBZ predstavio aplikaciju koja mobitel pretvara u POS uređaj: Namijenjena je obrtnicima

Nexi Croatia i PBZ Card predstavile su novu, inovativnu PBZ Card SoftPOS aplikaciju koja omogućuje plaćanje karticama putem Android mobilnog telefona ili tableta na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme

VIDEO

Nexi Croatia i PBZ Card danas su predstavili aplikaciju - PBZ Card SoftPOS, koja najjednostavnije rečeno pretvara vaš mobitel u POS uređaj.

PBZ Card SoftPOS tako omogućuje plaćanje karticama putem Android mobilnog telefona ili tableta na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, a prvenstveno je namijenjena manjim trgovcima, bez obzira koliko dugo posluju te jesu li klijenti PBZ grupe, navodi se u priopćenju.

Računi za transakciju dolaze digitalno

Procedura korištenja ne razlikuje se od klasičnog POS aparata - dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj i uslijedit će jednostavno, sigurno i brzo plaćanje. Što se tiče računa, oni naravno ne mogu izaći u fizičkom obliku iz mobitela, već će ih kupci primiti putem e-maila, QR koda, WhatsAppa, Vibera ili SMS-a, a što je dodatna prednost kad je u pitanju poslovanje s održivim razvojem, ističu njeni kreatori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Evo koliko dugo trebate čuvati dokaz o plaćanju računa i režija
Evo koliko dugo trebate čuvati dokaz o plaćanju računa i režija

Aplikacija omogućuje beskontaktno plaćanje svim Visa, Mastercard i Maestro platnim karticama, kao i putem Google Pay i Apple Pay novčanika.

- Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima ili obrtnicima koji su ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, ranije primali isključivo gotovinu, a ovom aplikacijom dobit će mogućnost bezgotovinskih plaćanja uz najveću moguću sigurnost i jednostavnost. Aplikaciju može koristiti širok raspon različitih trgovaca, od onih koji se bave prodajom roba ili usluga i vezani su uz određeni fizički prostor do onih mobilnih, kao što su dostavne službe, razne servisne usluge, agenti terenske prodaje i slično, a koji će isti mobilni uređaj na kojem danas komuniciraju sada moći iskoristiti i za jednostavno plaćanje. Svima njima PBZ Card SoftPOS aplikacija nudi dodatnu podršku digitalizaciji njihovog poslovanja - zaključio je Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika Uprave PBZ Carda, naglašavajući inovativnost aplikacije čije korištenje nije fizički vezano za jedno mjesto, a što i trgovcima i kupcima obogaćuje cjelokupno iskustvo.

Veliki iskorak u približavanju digitalnih plaćanja malim trgovcima

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da svega nekoliko tjedana od početka našeg strateškog partnerstva s PBZ Cardom trgovci u Hrvatskoj imaju priliku isprobati prednosti novog i inovativnog rješenja koje im donosi SoftPOS aplikacija. Ovo rješenje predstavlja veliki iskorak približavajući digitalna plaćanja velikom broju malih i mikro trgovaca. Njime se, osim već spomenute usmjerenosti na očuvanje okoliša, omogućuje i šira primjena digitalnih plaćanja među sudionicima gospodarske djelatnosti u Hrvatskoj - izjavila je Rozana Grgorinić, direktorica rješenja za trgovce u Nexi Croatiji.

Aplikacija je trenutno besplatna, evo kako je nabaviti

PBZ Card SoftPOS mobilna aplikacija trenutno je dostupna bez plaćanja naknade, a uz plaćanje karticama putem mobitela ili tableta, prodajnim mjestima donosi i druge pogodnosti poput: povrata, storniranja i pregleda transakcija, prikaza transakcija u aplikaciji do tri mjeseca unatrag, grafičkog prikaza izvještaja ostvarenog prometa, promjenu lozinke, uključivanje/isključivanje biometrijske autentifikacije za prijavu u aplikaciju i druge.

Napravili su uređaj za ljubljenje preko interneta: Usne postanu toplije kada se koristi uređaj...
Napravili su uređaj za ljubljenje preko interneta: Usne postanu toplije kada se koristi uređaj...

Za korištenje aplikacije prodajna mjesta trebaju imati mobilni telefon ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom, a za ugovaranje usluge trebaju se obratiti PBZ Cardu na e-mail: prodaja@pbzcard.hr gdje će, putem maila i SMS-a, dobiti i potrebne aktivacijske parametre.

Nova PBZ Card SoftPOS aplikacija dostupna je u Google Storeu, a dodatne informacije o aplikaciji mogu se pronaći i na www.pbzcardsoftpos.hr.

Francuska zabranila korištenje TikTok-a i drugih aplikacija na mobitelima javnih službenika
Francuska zabranila korištenje TikTok-a i drugih aplikacija na mobitelima javnih službenika

PBZ Card SoftPOS mobilna aplikacija rezultat je partnerstva u poslovima prihvaćanja platnih kartica između Nexi Croatia, članica Nexi grupe - vodeće europske PayTech kompanije, i PBZ Card, vodeće kartične tvrtke u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, a koja je jedna od vodećih bankarskih grupa u Europi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije