Tech

Komentari 2

Philips će na IFA-i prikazati monitor koji štiti od hakera

Philips će na IFA-i prikazati monitor koji štiti od hakera

Uz divovski zakrivljeni 4K monitor dijagonale 40 inča, Philips će u Berlinu prikazati i 27-inčni monitor za koji kažu da blokira potencijalne hakere jer je kamera inače skrivena u okviru monitora

Philips i njihov partner za monitore MMD na sajmu IFA u Berlinu će ovaj tjedan prikazati niz novih inovativnih monitora. Najveći od njih će zasigurno okupirati i najviše pažnje, a radi se o 40-inčnom Brilliance zakrivljenom monitoru s 4K rezolucijom. U prodaji će biti krajem godine. Ono što navode kao prednost je jednaku udaljenost gledanja od njegovih rubova kao i od sredine ekrana. Uz njega bit će i novi X7 zakrivljeni monitor bez okvira koji dolazi u dijagonali od 34 inča i formatu 21:9. Podesiv je po visini i prikazuje sliku Quad HD rezolucije, a također u prodaju stiže krajem godine.Najnoviji Ultracolor monitor prikazuje još veći spektar boja od 85-95% NTSC spekra u odnosu na tipičnih 72 posto. 

- Za razliku od prilagodbe ravnoteže boja kroz mijenjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija djeluje kroz stvarnu kemiju u panelu koju omogućavaju inovativne prilagodbe uzoraka boja - kaže Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u MMD-u.

Na sajmu ćemo vidjeti i prvi Philipsov 27-inčni monitor koji je opremljen pop-up web kamerom, za koji kažu da blokira potencijalni špijunski upad hakera kamerom koja se aktivira samo kada je to potrebno, a inače je skrivena u okviru monitora.