Obavijesti

Tech

Komentari 7

Pickbox želi biti domaći Netflix i za sada su na dobrom putu

Pickbox želi biti domaći Netflix i za sada su na dobrom putu
3

Pickbox je novi domaći video servis koji nudi dosta serija te filmove i dokumentarce, a uz najavu bogatijeg sadržaja i atraktivnu cijenu jak su argument protiv torrenta...

VIDEO

Netflix, koji je jedan od najpopularnijih video servisa, najavio je ovih dana dodatno širenje na europske zemlje, no na tom popisu i dalje nema Hrvatske. Naravno, uz određene komplikacije Netflix, Hulu i slični servisi mogu se gledati i kod nas, ali sada nam je stigla i domaća verzija Pickbox.tv. Legalno, uz prijevod i bez obzira na lokaciju. Ovo su vjerojatno i ključni razlozi za aktivaciju Pickboxa koji je regionalna SVOD (subscriber video on demand) usluga. Relativno slični su HBO GO i Oyo.hr, no oni su fokusirani uglavnom na svoj sadržaj.

Trenutno se na svojim stranicama hvale s više od 2500 sati filmova, serija i dokumentaraca koje možete neograničeno gledati na računalima ili mobilnim uređajima. No, za sada je dostupna tek iOS aplikacija, dok Android verzija stiže početkom srpnja, rekli su iz Pickboxa.

Možete se pretplatiti na mjesec (38 kuna) ili više, a sav sadržaj stalno vam je dostupan na dva registrirana uređaja. Uz Hrvatsku, usluga je dostupna u Sloveniji, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji te lokalizirana za te zemlje.

Među novim serijama svakako vrijedi izdvojiti Skandal, Vikinge, Orphan Black (Siročad), a tu su i hitovi poput U uredu, Crni guja, Sherlock, Crveni patuljak... No, od lipnja iz Pickboxa najavljuju da stižu nove hit serije poput Breaking Bad, Masters of Sex, The Blacklist i The Client list. 

Usluga je podijeljena na nekoliko kategorija, a Hotbox je vjerojatno najzanimljivija i u njoj se prikazuju serije koje su dostupne već nekoliko sati nakon premijernog prikazivanja. Serije su i najjače zastupljene na Pickboxu. Ponuda filmova dosta je slabija, no i ovdje će se naći zanimljivog sadržaja poput Pirata s Kariba, Kišnog čovjeka ili Operacije Valkira. Odlična stvar u ponudi dječjih filmova je što se nude i sinkronizirane verzije. Kako je usluga tek krenula, a već je najavljen veliki dodatak sadržaja u lipnju, možemo se nadati da će u kasnijim verzijama biti još i bogatija. 

Iako registracija jest besplatna te korisnici bez ostavljanja podataka (poput adrese za slanje računa) mogu vidjeti što se nudi, to na prvu nije najjasnije. Usluga bi bila još i bolja kada bi korisnik odmah po dolasku na stranicu mogao vidjeti što se nudi, a ne da se mora registrirati. Ono što je još manjkavo je pregled sadržaja. Iako su opisi emisija zadovoljavajući, bilo bi bolje kada bi ga mogli pregledavati po abecedi ili nekim drugim kategorijama. Web verzija traži i instalaciju Verimatrix plugina prije registracije, a to je prigovor koji će najvjerojatnije u sljedećoj verziji biti prihvaćen. Inače, radi se o pluginu potrebnom zbog zaštite prava na licence.  Titlovi koji se prikazuju uz svaku emisiju su prilično čitljivi i relativno veliki, no izgledaju kao da su hardkodirani u sliku te bi bilo puno bolje da ima još neka opcija za promjenu veličine ili fonta.

Iz Pickboxa kažu kako su nadograđivanje i unapređivanje streaming usluge stalni proces. Tako navode i da rade na tome da omoguće postojećim i budućim korisnicima pregled svih sadržaja i prije same registracije. Na pitanje o HD sadržaju iz Pickboxa su rekli da je kvaliteta slike automatski optimizirana za uređaj na kojem se Pickbox gleda, kao i za brzinu interneta. Kako će tehničke mogućnosti biti bolje, tako će i oni dizati kvalitetu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način