Tech

Komentari 20

Pjeva, priča i smije se baš kao žena, no ona je samo robot...

Pjeva, priča i smije se baš kao žena, no ona je samo robot...

Zahvaljujući naprednim softverima Geminoid F ima 65 različith izraza lica. Njezin tvorac Hiroshi Ishiguro dizajnira robote koji nalikuju ljudima, jedan je njegova replika

Humanoidni robot nalik ženi, Geminoid F, može se smijati, pa čak i imati zagonetan ili zbunjen izraz lica pomoću mehanizma ispod njegove gumene kože. Ima ukupno 65 različitih izraza lica. Tvorac Hiroshi Ishiguro objasnio je da za cilj ima stvoriti robota koji može zavarati ljude da se radi o pravom ljudskom biću.

Androidi profesora sa Sveučilišta u Osaki inače dolaze uz cijenu od 1,2 milijuna dolara. Geminoid F je jeftinija, košta 'samo' 110 tisuća dolara. Osim što se smije, može micati obrve i usta. Ona i priča i pjeva, odnosno pušta muziku i oponaša tuđe glasove, piše Daily Mail. Geminoid TMF kopira ljudske izraze lica i govor zahvaljujući naprednim softverima kojima je opremljena.

Profesor Ishiguro do sada je dizajnirao nekoliko robota koji nalikuju ljudima pa čak i jedan koji je izradio na svoju sliku i priliku, Geminoida HI-1. Vjeruje da će nas jednog dana roboti moći prevariti i uvjeriti da se radi o ljudima.

- Što je čovjek, molim vas dajte mi definiciju i napravit ću kopiju - rekao je Ishiguro.