Obavijesti

Tech

Komentari 7

Pjevač Maidena startupima je poručio da nikad ne odustaju

Pjevač Maidena startupima je poručio da nikad ne odustaju
3

Iako je mnogima poznat kao glas Iron Maidena, Bruce Dickinson je pilot, poduzetnik i investitor koji je na startup konferenciji u Zagrebu govorio o tome kako je on pokretao svoje projekte

VIDEO

Ako vjeruješ u nešto, onda ti je sve na svijetu samo mala prepreka na putu, poručio je Bruce Dickinson startupima i mladim poduzetnicima na EBAN Winter University konferenciji u Zagrebu. Slavni pjevač Iron Maidena govorio je o svojim poduzetničkim pothvatima i rekao kako poslu prilazi kao što piše i pjesme, odnosno da mu nije važno dolazi li prvo glazba ili tekst, već da se sve uklopi. Rekao je i kako je svaka ideja koju trebamo već izmišljena u prirodi, samo je trebamo otkriti jer zuje poput komaraca u prirodi.

Pojasnio je i kako on vidi razliku između uspješnih i neuspješnih kompanija, a ona je u tome što se oni manje uspješni prema svojim korisnicima ponašaju kao prema mušterijama koje mogu svakog trena otići iz dućana, dok ove druge na njih gledaju kao na lojalne fanove. Mladim poduzetnicima je poručio da nikad ne odustaju. 

Na ideju za turneju avionom došao je zahvaljujući Jimiju Hendrixu te je naglasio da su tri turneje u nizu bile uspješne. Pilotirao je desetak godina, ali i nastavio biti u avioindustriji te pomogao u ponovnom pokretanju kompanije Air Djibouti. Sada se bavi i obukom pilota, a Iron Maiden ima i svoje pivo te video igru. Jedan od najnovijih projekata u koje je uložio je i Airlander 10, letjelica koja izgleda poput dva spojena cepelina. 

Dvodnevnu konferenciju u Zagrebu otvorili su govorima Milan Bandić i Kolinda Grabar Kitarović. Bandić je spomenuo skoro otvaranje tehnološkog parka na Zagrebačkom velesajmu, a rekao je i da se radi na razvoju fonda koji će omogućiti brži razvoj lokalnog ekosustava za startupe. I zagrebački gradonačelnik i predsjednica Grabar Kitarović govorili su o potrebi da se poduzmu koraci kako bi se mlade poduzetnike potaknulo da ostanu sa sjedištima kompanija u Hrvatskoj. Kitarović je istaknula kako bi trebali i prilagoditi naš obrazovni sustav poslovnim potrebama poslova sutrašnjice. Iako je optimistična oko prilika naglasila je i da se na području tehnologije mora puno raditi kako bi povećali broj žena, jer ne učinimo li to, ostat ćemo bez golemih prilika i mogućnosti. Naglasila je kako je važno osigurati jednaki pristup i prilike za sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica