Obavijesti

Tech

Komentari 3

Plati mobitelom: PBZ mobilni novčalnik prvo nudi za Amex

Plati mobitelom: PBZ mobilni novčalnik prvo nudi za Amex
3

HCE je nova tehnologija koja omogućuje da stvorimo virtualnu verziju bankovne kartice u telefonu, a PBZ je sada uvodi za Amex, ali žele uvesti i ostale kartice

VIDEO

PBZ je u srijedu predstavio novu Wave2Pay uslugu kojom će naši mobiteli postati i virtualni novčanici koji će kasnije čuvati sve naše kartice. 

Njome se omogućuje da u aplikaciju ubacimo naše kartice i potom na POS uređajima samo biramo kojom karticom želimo nešto platiti. 

- To je prvi mobilni novčanik na našem tržištu koji našem korisniku pruža mogućnost da virtualizira sve svoje platne kartice unutar PBZ Wave2Pay mobilnog novčanika, te da sva svoja plaćanja obavlja putem mobitela bez potrebe nošenja klasičnog novčanika - istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Ovo je prva usluga beskontaktnog plaćanja na hrvatskom tržištu koja se temelji na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji za NFC mobilna plaćanja na POS uređajima. U virtualni novčanik PBZ-a prvo ćemo tako moći ubaciti svoje American Express kartice, a iz banke kažu da su prvi prvi izdavatelj American Express kartica u svijetu koji je uveo HCE mobilno plaćanje za American Express.

Usluga je trenutno dostupna za Androide 4.4 ili novije koji imaju NFC podršku, a da bi korisnik mogao imati ovaj virtualni novčanik treba ugovoriti Wave2Pay uslugu i instalirati aplikaciju. U planu su i Windows telefoni, a Appleovi korisnici za sada moraju koristiti stickere.  Nakon zahtjeva za aktivaciju (virtualizaciju) kartice, kreirat ćete PIN koji će se koristiti prilikom svake transakcije. 

Uz pomoć HCE tehnologije, prilikom iniciranja plaćanja povlače se podaci s colud servera na mobitel i POS uređaj, omogućujući vlasniku kartice dovršetak plaćanja na brz i siguran način i to samo za tu transakciju. 

Ovom uslugom trenutno se u Hrvatskoj može plaćati na više od 5000 prodajnih mjesta, a do kraja godine će biti uvedena na skoro cijelu mrežu PBZ grupe. 

Nakon American Expressa, PBZ će ovu uslugu ponuditi za cijeli svoj kartični portfelj, a kako su istaknuli, kasnije planiraju ubaciti i razne potrošačke i loyalty kartice. Kako se radi o platformi kojom se mogu virtualizirati sve kartice, ne isključuje se i mogućnost dodavanja kartica drugih banaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama