Obavijesti

Tech

Komentari 4

Plenković u Infobipu: 'Želimo da Hrvatska bude centar izvrsnosti za umjetnu inteligenciju'

Plenković u Infobipu: 'Želimo da Hrvatska bude centar izvrsnosti za umjetnu inteligenciju'

Osnivač i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić izjavio je kako su danas razgovarali o strateškom projektu za Hrvatsku 2030. gdje je predloženo jedno partnerstvo s Vladom koja je to prihvatila

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u srijedu u Vodnjanu vodeću IT tvrtku Infobip i s čelnim ljudima te tvrtke razgovarao kako iskoristiti iskustvo stručnjaka Infobipa za svojevrsno partnerstvo kako bi u godinama koje dolaze Hrvatska mogla biti dio centara izvrsnosti i umjetne inteligencije (AI).

Premijer je izrazio zadovoljstvo sjajnim napretkom Infobipa. Vidljiv je napredak i sjajan razvoj ove kompanije koja simbolizira četvrtu industrijsku revoluciju, koja simbolizira tranziciju praktički svega što radimo, bilo da je riječ o gospodarstvu, upravi, o načinu pametnog upravljanja različitim sustavima što je transformacija za budućnost, rekao je Plenković. 

Infobip kreće po investiciju koja iznosi preko 3 milijarde kuna
Infobip kreće po investiciju koja iznosi preko 3 milijarde kuna

"Ono što mi kao Vlada možemo učiniti u našim naporima za digitalizaciju i transformaciju hrvatskog društva je da pokušamo ovo zaista kreativno i bogato iskustvo stručnjaka inženjera koji rade u Infobipu iskoristiti za svojevrsno partnerstvo gdje bi smo nastojali u godinama koji se pred nama vidjeti kako bi i Hrvatska mogla biti dio onoga što nazivamo centrima izvrsnosti umjetne inteligencije", istaknuo je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je kako je sa čelnim ljudima Infobipa dogovoreno da, nastavno i na razgovore od prije nekoliko tjedana i današnji susret, ministri gospodarstva i obrazovanja Tomislav Ćorić i Radovan Fuchs te državni tajnik za digitalno društvo nastave suradnju s ključnim ljudima Infobipa te naprave jedan okvir odnosno memorandum kojim bi se pokušalo uključiti u tu platformu i druge hrvatske kompanije, start-upove te napraviti jedan eko-sustav koji će "omogućiti kvalitetnije funkcioniranje na razini onoga što nas zajedno čeka u digitalnoj tranziciji u godinama koji su pred nama". 

"To su inicijalni razgovori, Vlada je zainteresirana da napravimo partnerstvo, da se međusobno tu pratimo i da Hrvatska bude europski centar izvrsnosti za umjetnu inteligenciju. Govorimo o brzom dogovoru kroz radnu grupu a potom suradnju kroz slijedećih nekoliko godina", poručio je premijer Plenković.  

Novi veliki posao za Infobip: Kupili su irsku kompaniju Anam
Novi veliki posao za Infobip: Kupili su irsku kompaniju  Anam

Osnivač i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić novinarima je izjavio kako su danas razgovarali o strateškom projektu za Hrvatsku 2030. gdje je predloženo jedno partnerstvo s Vladom koja je to prihvatila.

"To partnerstvo bi bilo fokusirano na kreiranju oko tisuću radnih mjesta unutar Infobipa u smjeru umjetne inteligencije ali i educiranje inženjera, povezivanje s fakultetima te omogućavanje tvrtkama unutar Hrvatske da uđu u taj segment umjetne inteligencije i da mogu kroz ovu veliku globaliziranu platformu plasirati svoje proizvode bilo gdje u svijetu", zaključio je Kutić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle