Obavijesti

Tech

Komentari 9

Poco M3 ne traži puno, ali će vas iznenaditi koliko toga nudi

Poco M3 ne traži puno, ali će vas iznenaditi koliko toga nudi
6

Xiaomi je u jeftini Poco M3 odlučio ubaciti bateriju s kojom možete biti mirni dva dana, solidnu kameru, dobre zvučnike i veliki ekran FullHD+ rezolucije,

VIDEO

Poco je već neko vrijeme poznat kao Xiaomijev jeftini brend, koji se odvojio u zasebnu kompaniju, a mi smo ovih dana isprobali njihov najnoviji uređaj na našem tržištu - M3, koji se cijenom i hardverom gura u vrh uređaja s titulom "najbolja kupnja". 

M3 još dolazi u punom pakiranju, za razliku od nekih uređaja, pa u žutoj kutiji nudi 22,5W punjač, kabel, slušalice, ali i silikonsku masku. 

Na prvi dojam uređaj djeluje prilično glomazno i široko. Iako ima manji ekran od recimo Galaxyja S20+, širi je od njega četiri skoro milimetra, ali i viši i deblji. Stvar je u tome da njegov 6,53-inčni IPS LCD ekran dijagonale 6,53 inča ima format 19,5:9, dok je Samsungov nešto uži. Što se samog ekrana tiče, rezolucija  je 1080 x 2340 sa zaobljenim zubom na vrhu gdje se nalazi selfie kamera, a dimenzijama doprinosi i malo veći rub oko ekrana pri vrhu i dnu uređaja. Svjetlina ekrana je 400 nita i nudi dobru vidljivost u većini uvjeta.

Plastično kućište sa stražnje strane ima kožnu teksturu pa je ugodno za korištenje i držanje i neće ostaviti otiske prstiju. Stilu i posebnosti telefona doprinosi i modul u kojem se nalaze tri kamere s Poco logom. Iako sam na testu imao crni model, žuta varijanta izgleda posebno efektno i izdvaja se u moru istih uređaja. Sve u svemu, telefon izradom izgleda prilično čvrsto i uvjerljivo za svoju klasu. 

Na vrhu telefona nalazi se konektor za slušalice, mikrofon i zvučnik, a još jedan zvučnik je i na donjoj strani, zajedno s mikrofonima i USB-C konektorom. U ovoj klasi prava je rijetkost vidjeti dvostruke zvučnike i zajedno zvuče solidno, iako je ovaj na dnu telefona glasniji. Ispod tipki za glasnoću na desnoj strani telefona je tipka za uključivanje u kojoj je standardno brz senzor otiska prsta. 

Telefon dolazi s glavnom kamerom od 48 megapiksela (f/1,8) kojoj pomažu dvije od 2 mpx kao dubinski senzor i makro kamera. Selfije snima u rezoluciji od 8 megapiksela. Kamera nudi noćni i niz drugih modova, a u nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija te video koji je limitiran na 30 fps i 1080 p. 

10
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Pokretanje videa...

Poco M3 00:18

Pogoni ga Snapdragon 662 s osam jezgri i Adreno 610 grafikom te 4 GB RAM-a i 64/128 GB memorije. U praksi je to dovoljno za igranje bez većih teškoća, ali 4 GB RAM-a primijetit ćete tu i tamo uz ne baš sasvim glatkom kretanju kroz sustav kad vam je u pozadini pokrenut niz aplikacija.

Poco M3 dolazi s ogromnom baterijom od 6000 mAh, no ona mu ništa ne daje na osjećaju mase. Ona je pak i jedan od aduta telefona, jer ćete bez problema izvući dva dana korištenja s jednim punjenjem. 

Telefon je dostupan na mi.hr te u Mi trgovinama u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a stoji 1199 ili 1349 kn za varijante sa 64 i 128 GB.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama