Obavijesti

Tech

Komentari 0

Poco X5 i X5 Pro 5G u Hrvatskoj, ovo su njihove glavne razlike

Poco X5 i X5 Pro 5G u Hrvatskoj, ovo su njihove glavne razlike
6

Poco, koji se izdvojio od Xiaomija, predstavio je dva nova pristupačna telefona s kojima žele ponuditi dobar balans komponenti i cijene, ali i atraktivan dizajn privlačan mladima

VIDEO

Dva najnovija modela pametnih telefona Poco X5 i X5 Pro 5G stigla su na hrvatsko tržište, a kako navode, razvili su ih po želji i potrebi generacije Z. Kod snažnijeg Pro modela su nadogradili kameru, povećali brzinu i ugradili kvalitetniji ekran, dok X5 model dolazi s izdržljivijom baterijom i novim procesorom.

POCO X5 Pro 5G

Stiže sa 6.6 inčnim Flow AMOLED zaslonom, a uz debljinu od 7.9 milimetara ovo je najtanji uređaj iz POCO X serije ikad. Novi ekran ima i 120 Hz osvježavanje slike, a fotografije i videozapisi na uređaju obrađeni su u stopostotnoj DCI-P3 varijanti uz 10-bitnu dubinu boje. Tu je i Dolby Vision podrška te HDR 10+. Sve to prikazuje se u rezoluciji 1080x2400 piksela, a ekran štiti Gorilla Glass 5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogoni ga Snapdragon 778G 5G u 6nm tehnologiji, a novi čipset, u odnosu na prethodni model omogućio je, navodi se, 41% brže učitavanje kamere, 69% brže okidanje fotografija i 38% brže okidanje fotografija u noćnom modu. Bit će dostupan u varijanti sa 6/128 GB i u tri boje (crna, plava, žuta). 

Glavni senzor od 108 MP (1/1.52", 0.7µm) u izradi fotografija surađuje sa širokokutnom kamerom od 8 megapiksela (1/4", 1.12µm), a tu je i 2 mpx makro kamera. Video je ograničen na 4K u 30 fps te na 1080p u 120 fps. 

Selfie kamera snima fotografije od 16 mpx i snima 1080p video na 60 sličica u sekundi.

Dolazi s baterijom od 5000 mAh i podržava 67W punjenje i reverzibilno punjenje preko kabela, što znači da on može puniti druge uređaje. 

POCO X5 5G

Prilično sličan X5 također dolazi s jednakom baterijom, ali je ovdje punjenje ograničeno na 33W. 

Dijagonala ekrana je ista, a također se radi o AMOLED-u na 120Hz, no bez podrške za HDR10 i Dolby Vision. Ista mu je i rezolucija, no zaštita je Gorilla Glass 3. 

Pogoni ga Snapdragon 695, koji je nešto slabiji, ali također podržava 5G. 

I ovaj će se telefon nuditi samo u varijanti sa 6/128 GB i to u zelenoj, plavoj i crnoj varijanti.

Straga se nalaze tri kamere, no glavna je sada od 48 megapiksela, a preostale dvije su identične. Sprijeda je i nešto slabija selfie kamera od 13 megapiksela.

Cijena im je 379 i 309 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle