Obavijesti

Tech

Komentari 0

Pokrenuli su novu platformu koja pomaže maturantima

Pokrenuli su novu platformu koja pomaže maturantima
1

Digitalni materijali prvenstveno su namijenjeni maturantima i nastavnicima kao pomoć u trenutačnim okolnostima odvijanja nastave na daljinu

VIDEO

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenuo je novu digitalnu platformu "U Centru mature“, koja maturantima pomaže u učenju, razumijevanju vrednovanja i ostvarivanju dobrih ishoda na državnoj maturi.

Putem te platforme nastavnicima se omogućuje pristup bazi znanja koja je temelj izrade zadataka za državnu maturu, kao i smjernicama za izradu ispitnih zadataka i postupaka vrednovanja znanja, dok su učenicima dostupni i ispiti državnih matura prijašnjih generacija, priopćeno je.

Digitalni materijali prvenstveno su namijenjeni maturantima i nastavnicima kao pomoć u trenutačnim okolnostima odvijanja nastave na daljinu.

Dodatni materijali za olakšavanje procesa učenja i vrednovanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"U duhu odgovornosti, solidarnosti, brige prema dionicima  odgojno  obrazovnog  sustava  i  s posebnim naglaskom na dijeljenje znanja, Centar je, uz sav postojeći materijal koji je do sada bio dostupan na našoj mrežnoj stranici, pripremio i dodatne materijale za olakšavanje procesa učenja i vrednovanja", ističe se.

Ministarstvo: Razrađujemo scenarije za polaganje matura
Ministarstvo: Razrađujemo scenarije za polaganje matura

Ravnateljica  Nacionalnog  centra  za  vanjsko  vrednovanje  obrazovanja Ivana Katavić rekla je da se svi materijali mogu koristiti u pripremi  i  provođenju  online  nastave  ili  tijekom učenja i utvrđivanja  znanja.

"Kao institucija  odgovorna  za  osiguranje  kvalitete  i  vrednovanja  znanja  u  hrvatskom obrazovnom sustavu, pripremili smo sadržaj za nastavnike, odnosno smjernice za izradu zadataka za  one  koji žele sastaviti vlastite zadatke, kao i savjete za korištenje već postojećih standardiziranih zadataka koji su dio prethodno provedenih ispita državne mature", dodala je.

Digitalni zadaci iz dosad provedenih ispita državne mature za hrvatski jezik i matematiku

Učenicima su dostupni digitalni  zadatci  iz dosad provedenih ispita državne mature za hrvatski jezik i matematiku od obveznih te povijest i psihologiju  od  izbornih  predmeta, a u narednim danima i tjednima materijali će se sukcesivno nadopunjavati.

Raspodijeljeni su prema razredima i područjima, a  svakomu  je  zadatku pridružen obrazovni ishod koji se tim zadatkom ispituje, tip zadatka, ključ za odgovore (rješenje) i primjer rješavanja.

Državna matura u doba korone: Postoje 3-4 moguća scenarija...
Državna matura u doba korone: Postoje 3-4 moguća  scenarija...

Posebna je pažnja posvećena korisnički pristupačnom i prilagodljivom sučelju tako da se digitalni materijali mogu upotrebljavati bez obzira na vrstu korištenog uređaja.

Kako se napominje, interaktivni pristup ispitnim zadacima iz prethodnih godina maturantima će pomoći u usvajanju školskoga gradiva te ostvarivanju što boljih ishoda u ispitima državne mature.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom
SVJETSKI TJEDAN NOVCA

Nije prerano ni s 20 godina: Mladi za mirovinu trebaju početi štedjeti već s prvim poslom

Hrvatska udruga banaka pripremila je cjelogodišnje programe financijske pismenosti za učenike i nastavnike, te mlade poduzetnike, "Financije za nove generacije". Obuhvatit će čak 17.000 učenika i 500 nastavnika

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'
MUKE OKO NACIONALNIH ISPITA

Muke u školama: 'Prvi tjedan još i dolaze na ispit, poslije predaju prazne testove...'

Nacionalnim ispitom iz hrvatskog jezika u ponedjeljak je počelo testiranje učenika osmih razreda, polagat će ispite iz osam predmeta. U nekim školama govore da će testovi utjecati na ocjene, no to nije točno
Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?
SUDJELUJE CIJELA HRVATSKA

Ovaj kviz je pravi hit među srednjoškolcima: Koliko stihova ima Božanstvena komedija?

Kviz udruga Šibenik organizira Nacionalnu kviz ligu za učenike srednjih škola. Interes je toliki da redovito sudjeluje više stotina natjecatelja iz cijele Hrvatske. U ovoj sezoni najbolji su bili 'Đakovačkih pet'