Obavijesti

Tech

Komentari 1

Potonule dionice Googlea, loši rezultati objavljeni su prerano

Potonule dionice Googlea, loši rezultati objavljeni su prerano
1

Google je jučer zbog gafa tvrtke Donnelley & Sons koja je prerano i bez dozvole objavila financijske podatke, izgubio 26 milijardi dolara na kapitalizaciji tvrtke

VIDEO

Dionice Googlea potonule su u utorak zbog pogreške tvrtke RR Donnelley & Sons koja je bez dozvole i prerano predala njihove financijske podatke Komisiji za vrijednosne papire. 

Podaci o zaradi bili su niži od očekivanja analitičara i dionice Googlea odmah su pale za 10,5 posto te skinule 26 milijardi vrijednosti tvrtke. Odmah je postalo je postalo jasno da je izvješće pogrešno jer je u njemu stajalo "čeka se Larryjeva izjava", a ne izjava šefa Larryja pagea. 

U roku nekoliko minuta na Twitteru se pojavio i račun Pending Larry u kojem se nagađalo što bi moglo biti u spornoj izjavi, poput "Uf, naša privatnost je stvarno bila narušena danas". 

Nakon što je Google prstom ukazao na pogrešku Donnellyja, pala je i njihova dionica, a jedina njihova reakcija je bila pisana izjava da će istražiti kako je došlo do prerane objave izvješća.

Reuters objašnjava kako Donnelley i slične tvrtke uzimaju financijske podatke te ih prilagođavaju u format Komisije za vrijednosne papire. Dodaju da je i ranije bilo sličnih slučajeva, a pitanje je sada hoće li ih Google tužiti. Google bi mogao tražiti nadoknadu štete, što je vjerojatno određeno ugovorom između kompanija. 

Nakon što se u četvrtak nastavilo trgovanje, dionica Googlea pala je za 8,1 posto, a kompanija je objavila i potvrdu da su cifre u originalnom izvješću točne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama