Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Požega: Mali zadrugari okupili cijeli grad na svojoj 5. izložbi

Učenici i učitelji posebnih odjela Osnovne škole Julija Kempfa u Požegi organizirani su u projektu "Prilika za sve". Kroz brojne radionice i aktivnosti škola im pomaže da se što više osamostale

Foto: Franjo Lepan/24sata
0 komentara

Jubilarnu 5. prodajnu izložbu učeničkih radova nastalih iz projekta "Prilika za sve“ u petak su organizirali u Osnovnoj školi Julija Kempfa u Požegi. U projektu su sudjelovali učenici i učitelji posebnih odjela, odgojnih skupina, koji su organizirani u Učeničku zadrugu "Prilika za sve“. Radi s učenicima s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom, oboljeli od Downovog sindroma, cerebralne paralize, te višestrukih teškoća u razvoju.
- Ti su učenici organizirani u 10 odjeljenja i u školi se educiraju od 7. do 21. godine. Imamo 49 učenika s teškoćama u razvoju i nažalost taj se broj iz godine u godinu povećava. Ove školske godine dobili smo devet novih učenika. Kroz radionice nastojimo ih uz onu edukativnu zadaću osposobiti za što samostalniji život i tako pomoći njima, a i njihovim roditeljima. Danas ovom izložbom želimo pokazati sve radove koje su napravili, jer u njih su utkali puno svoje ljubavi. To su djeca koja daju i trebaju našu ljubav. Najsretniji smo kada nam ta djeca dolaze i odlaze s osmijehom iz škole - rekla je Kornelija Sabljak, ravnateljica OŠ Julija Kempfa u Požegi, zahvaljujući se svima, roditeljima, nastavnicima, pomoćnicima u nastavi, djeci, svima koji daju svoj doprinos da žive zajedno s razlikama.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message