Obavijesti

Tech

Komentari 24

Poznati i popularni automobili od kojih se zauvijek opraštamo

Poznati i popularni automobili od kojih se zauvijek opraštamo
11

Mnogi automobil su 2019. napustili svjetsko tržište zbog loših prodajnih rezultata ili promjene poslovne strategije proizvođača. Izdvojili smo one najvažnije, a među njima ima i modela zbog kojih će kupci jako žaliti

VIDEO

Automobili se mijenjaju iz godine u godinu, neki su uz nas već desetljećima samo u različitim izdanjima, a neki su se na cestama zadržali znatno kraće. Mi smo izdvojili automobile s kojima smo se oprostili 2019. godine, jer se  iz raznih razloga više neće prodavati. A neki od njih ostavili su doista dobar dojam...

Alfa Romeo 4C
Dijelili smo ovaj automobil u velikoj nagradnoj igri 24sata i uspjeli ga isprobati. Doista je poslastica od auta, kako je za njega rekao i Jeremy Clarkson. Ovaj model nazvan je “Baby Supercar”. Nije savršen, ali mnogima će nedostajati. Arrivederci!

Citroën C4 Spacetourer
Još sredinom 2019. godine su iz Citroëna objavili kako prestaju proizvoditi ovaj model s pet sjedala da bi oslobodili prostor za bolju prodaju C5 Aircrossa. Ipak, Grand verzija Spacetourera sa sedam sjedala prodavat će se još neko vrijeme.

Mercedes-Benz SLC
U 2019. godini smo ostali bez još jednog atraktivnoga malog “sportaša”. Za razliku od Alfe, ovaj model je imao mnogo dužu tradiciju. Mercedes je predstavio svoj model SLC “Final Edition” na sajmu u Ženevi, a sada je došao kraj tradicije duge 23 godine. Nasljednik još nije poznat...

BMW 6 Gran Coupe
Nekima je bio nepotreban, nekima odbojan, ali mnogi su ga željeli imati. Ako žalite što “šestica” Grand Coupe neće više juriti cestama, BMW će vas umiriti svojevrsnim zamjenama za ovaj auto – modelima BMW 2 Gran Coupeom i BMW 8 Grand Coupeom.

Mitsubishi Pajero
Nakon više od triju desetljeća proizvodnje pod različitim imenima za određene dijelove svijeta, Mitsubishi prestaje proizvoditi ovaj legendarni terenac. Ako novi Pajero ugleda svjetlo dana, najvjerojatnije će to biti u partnerstvu s Nissanom. Glasine su da će se križati Pajero s Petrolom.

Volkswagen Beetle

Volkswagen Buba
To nije neko veliko iznenađenje  – prošle godine stigla je službena odluka iz VW-a da prekida proizvodnju Bube. Nakon što je prvi put oživljena 1997. pa potom i nanovo dizajnirana 2011. godine, posljednja je proizvedena u Puebli u Meksiku i postavljena kao muzejski izložak. 

Jaguar XJ
Istina, ovaj model neće potpuno nestati, ali kompanija se priprema za proizvodnju potpuno novoga modela XJ. Bit će potpuno električan, stoga se upravo mogu kupiti posljednji komadi modela XJ s tradicionalnim motorima na benzinsko i dizelsko gorivo.

Alfa Romeo MiTo
Od ukupno pet modela koje je Alfa prodavala na početku 2019. godine dva su se “ugasila”. Osim modela 4C, odlazi u ženskoj publici popularniji MiTo. Još u rujnu prošle godine  prestale su se primati narudžbe. Alfa sada  nudi samo modele Giulieta, Giulia i Stelvio.

Ford B-Max i C-Max
Još početkom 2019. godine Ford je najavio da će u njemačkome pogonu prestati proizvoditi ova dva modela ne bi li vratio profitabilnost na europskome tržištu. Tvornica Saarlouis nastavlja proizvodnju s većim fokusom na Focusu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle