Obavijesti

Tech

Komentari 61

Apple je otkrio tanji i lakši iPad Air, u Hrvatskoj od 1. studenog

Apple je otkrio tanji i lakši iPad Air, u Hrvatskoj od 1. studenog
14

Veliki tablet iz Applea sad je težak samo 453 grama, a stanjili su mu i rubove. Oba su dobila novi A7 procesor. Tablet neće biti u zlatnoj boji, kao što se najavljivalo

VIDEO

Apple je u utorak u San Franciscu predstavio nove verzije svojih tableta, koji su uz iPhone jedna od najbitnijih stavki ove kompanije. Kao dokaz tome je i 170 milijuna prodanih iPada, broj do kojeg su stigli u listopadu.

Novi 'veliki' iPad dobio je i novo ime, iPad Air, a Appleovi inženjeri uspjeli su mu stanjiti rubove pa sada podsjeća na veliki iPad mini. No, značajnije od toga je kako je 9,7-inčni tablet sada 20 posto tanji (7,5 milimetra), a težak je samo 453 grama. Apple tvrdi kako je to sada najlakši tablet u punoj veličini.

Novi iPad Air dobio je isti A7 koji se može naći i u novom iPhoneu 5S, a uz njega stiže i dodatni M7 procesor, o kojem smo već pisali. Zamijenit će sadašnji model i starta cijenom od 499 dolara za 16 GB Wi Fi verziju. Model s podrškom za mobilne mreže starta od 629 dolara. 

Prodaja kreće 1. studenog, a Apple na svojim stranicama navodi i Hrvatsku među prvim zemljama u koje stiže novi tablet. Iako su neke glasine spominjale tablet u zlatnoj boji, od toga neće biti ništa, a nije bilo ni riječi o Touch ID senzoru otiska prsta za tablete.

>>> Appleova prezentacija novih tableta i računala

Mini prema očekivanjima

Manja verzija Appleova tableta trebala je prema najavama dobiti Retina ekran na dijagonali od 7,9 inča, a tako je i bilo. Uz rezoluciju od 2048x1536 piksela, iPad mini je dobio isti A7 procesor. U prodaju kreće tijekom studenog po cijeni od 399 dolara za model od 16 GB s Wi Fi podrškom. Originalni iPad mini ostaje u ponudi, ali mu cijena pada na 299 dolara. 

Novi prijenosnici i Mac Pro

Tijekom prezentacije Appleovi čelnici su predstavili i nove MacBook Pro prijenosnike, a otkrili i više detalja o fantastično dizajniranom Mac Pro računalu. Predstavili su i softverske novitete, kao i OS Mavericks, koji će kao nadogradnja biti besplatan svim korisnicima. Ovo su u Appleu posebno istaknuli jer se Windowsi 8.1 naplaćuju. 

>>> Procurile slike koje pokazuju iPad sa senzorom otiska prsta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama