Obavijesti

Tech

Komentari 2

Preklopni okršaji: Samsung je doradio Flip i Fold za bitku koja ih čeka, a otkrili i cijene kod nas

Preklopni okršaji: Samsung je doradio Flip i Fold za bitku koja ih čeka, a otkrili i cijene kod nas
13

Samsung nije previše mijenjao na izgledu preklopnih telefona, već ih je doradio i učvrstio. Uz nove mogućnosti puno nade polažu na Flip 4 koji bi trebao nastaviti uspjeh prethodnika

VIDEO

Samsung je u srijedu predstavio dva najnovija preklopna telefona, Galaxy Z Flip 4 i Z Fold 4.

Prvi je nešto jeftiniji i kad se rasklopi izgleda kao običan telefon, dok je Fold telefon koji se rastvara u tablet, a oba telefona izgledaju prilično identično prošlogodišnjim telefonima. No, Samsung kaže da su oba uređaja dosad njihovi najizdržljiviji preklopni telefoni, zahvaljujući čvršćem aluminijskom okviru i staklu na vanjskim ekranima. 

Samsung se nada da bi preklopni telefoni mogli postati i 'mainstream' i da će prodajom nadmašiti prethodnika, Galaxy Note, koji je ranije stizao u ovo vrijeme pred jesensku bitku s iPhoneom. Kako bi to postigli, u Samsungu su već najavili i cijene novih telefona i prodajne kampanje kojima bi to pokušali postići. Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 i Galaxy Buds2 Pro na hrvatskom tržištu koštaju:
Galaxy Z Fold4 512 GB: 14,999 HRK,
Galaxy Z Fold4 256 GB: 13.999 HRK,
Galaxy Z Flip4 5G 256GB: 8499 HRK,
Galaxy Buds 2 Pro: 1699 HRK

Cijene novih telefona su visoke i dalje, ali u Samsungu nude i mogućnost da se to spusti uz otkup starog uređaja i dodatni bonus od 1500 ili 1000 kuna za Fold i Flip.

No Samsung ove jeseni uz iPhone čeka i bitka s brojnom preklopnom konkurencijom. Huawei je nedavno predstavio Mate Xs 2, iz Xiaomija stiže Mix Fold 2, koji premijeru ima tijekom četvrtka. On bi trebao biti lakši od brojnih običnih telefona sa 202 grama i debljina bi mu trebala biti samo 11,4 mm. Očekuje se isti procesor kao u Foldu i Flipu te baterija od 4500 mAh s moćnim 67W punjenjem. 

Galaxy Z Flip 4

Samsung od ovog telefona ima velika očekivanja jer se radi o najpopularnijem preklopniku. Ekran je iste dijagonale, 6,7 inča, podržava 120 Hz osvježenje. Vanjski ekran ima dijagonalu od 1,9 inča. Poboljšali su i kamere koje primaju više svjetla. Nalaze se dvije kamere od 12 mpx, prva ima f/1,8 otvor blende i optičku stabilizaciju, a tu je i širokokutna. Selfie kamera snima fotografije od 10 mpx. Tu su i novi modovi snimanja, a bez otvaranje telefona možete obaviti poziv, video razgovor ili odgovoriti na poruke. Baterija je povećana i ima 3700 mAh, podržava punjenje na 25W, odnosno do 50 posto za pola sata, kako kažu u Samsungu.

Galaxy Z Fold 4

Prvi je telefon koji dolazi s Androidom 12L, prilagođenim za velike ekrane. Kamera je poboljšana i glavni senzor sada snima u 50 mpx, a tu su i telefoto od 10 mpx s 3x uvećanjem te 12 mpx širokokutna kamera. Selfie kamera ispod većeg ekrana ima 4 mpx, a glavna selfie kamera snima u 10 mpx. Blagos u promijenili odnose stranica. Veći ekran ima dijagonalu od 7,6 inča (1812x2176), a vanjski od 6,2 inča i nešto je niži s formatom 23:1,9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno