Obavijesti

Tech

Komentari 4

Prodaja slabija nego lani, ali u srpnju Hrvati kupili 21 Porsche, Lamborghini i dva Bentleyja

Prodaja slabija nego lani, ali u srpnju Hrvati kupili 21 Porsche,  Lamborghini i dva Bentleyja

Od siječnja do kraja srpnja najviše je novoregistriranih vozila Volkswagena. Hrvatski su si građani u srpnju, od auto egzotike, kupili i jedan Lamborghini, dva Bentleya, tri Tesle i 21 Porsche

VIDEO

U Hrvatskoj je u prvih sedam mjeseci ove godine registrirano 28.925 novih putničkih vozila, što je gotovo devet posto manje nego u istom razdoblju lani, dok ih je samo u srpnju ove godine registrirano 5.390, ili pet posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, podaci su Promocije plus.

Od siječnja do kraja srpnja najviše je novoregistriranih vozila Volkswagena, njih 3.291, tako da VW ima 11,4 posto udjela u ukupnoj prodaji novih putničkih vozila.

Na drugom je mjestu Škoda, članica istog koncerna, s 2.684 prodana vozila i tržišnim udjelom od 9,3 posto, a udjel od 9,1 posto, uz 2.635 prodanih vozila ima trećeplasirana Kia.

Na četvrtom je mjestu Dacia s 2.319 prodanih novih vozila i udjelom od osam posto, dok je peti Opel s 2.181 prodanim novim automobilom i udjelom u ukupnoj prodaji od 7,5 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I podaci samo za srpanj pokazuju da su najprodavanija bila vozila Volkswagena (895), a slijede Škoda (624), Dacia (419) i Opel (411), dok je na petom mjestu u sedmom mjesecu bila Toyota (410).

Najprodavaniji model u srpnju ove godine ponovno je Škoda Octavia, kojih je prodano 381. Octavia je, inače, već godinama jedan od najtraženijih modela na hrvatskom tržištu i uglavnom je u samom vrhu prodaje.

Na drugom mjestu najprodavanijih modela je Dacia Duster s prodanim 221 vozilom, a slijede tri modela Volkswagena - T-Cross (186), Tiguan (173) i Taigo (162).

Hrvatski su si građani u srpnju, od auto egzotike, kupili i jedan Lamborghini, dva Bentleya, tri Tesle i 21 Porsche.

Po podacima Promocije plus, od siječnja do kraja srpnja prodano je 15.482 vozila na benzinski pogon ili 53,5 posto od ukupne prodaje.

Slijede hibridna vozila, kojih je prodano 5.859, što je u ukupnoj prodaji udio od 20,3 posto, dok dizelaši imaju udio od 19,4 posto, s prodana 5.601 primjerka.

Vozilo na plinski pogon odabrao je 1.351 kupac ili njih 4,7 posto, a u prvih sedam mjeseci ove godine prodana su i 632 električna vozila, što je ukupnoj prodaji udio od 2,2 posto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…