Obavijesti

Tech

Komentari 0

Projekt Digitalna Hrvatska: Povećati prihvaćanje kartica

Projekt Digitalna Hrvatska: Povećati prihvaćanje kartica

Visa u suradnji s partnerima planira ponuditi POS terminale besplatno na šest mjeseci hrvatskim malim i srednjim poduzećima i obrtnicima koji do sada nisu prihvaćali kartice kao sredstvo plaćanja

VIDEO

Kartičarska kuća Visa predstavila je u četvrtak projekt "Digitalna Hrvatska" - inicijativu za potporu poslovanja malim i srednjim poduzećima i obrtnicima, kojim žele povećati kartično plaćanje među malim i srednjim poduzećima i obrtnicima.

Direktorica Vise u Hrvatskoj Renata Vujasinović rekla je da se provedbom projekta želi pomoći hrvatskim malim poduzećima u procesu oporavka. Inicijativa "Digitalna Hrvatska", otkrila je, dio je širih napora Vise na razini Europe za više od osam milijuna malih i srednjih poduzeća.

"U kontekstu Digitalne Hrvatske cilj Vise je u Hrvatskoj povećati prihvaćanje kartica za 25 posto, rekla je Vujasinović.

"Glavni cilj inicijative Digitalna Hrvatska ubrzani je razvoj mreže za prihvaćanje digitalnih plaćanja u Hrvatskoj. Zato će Visa u suradnji s partnerima ponuditi POS terminale besplatno na šest mjeseci hrvatskim malim i srednjim poduzećima i obrtnicima koji do sada nisu prihvaćali kartice kao sredstvo plaćanja", rekla je.

Tvrtke iz sektora malog i srednjeg poduzetništva koje žele sudjelovati u projektu trebaju se obratiti svojoj banci, odnosno odnosno prihvatitelju kartica po svom izboru. Popis banaka i financijskih institucija bit će dostupan od 2. svibnja na web stranici "Digitalna Hrvatska", a informacije o projektu, odnosno inicijativi, moći će se pronaći i na internetskim stranicama banaka koje sudjeluju u njemu.

Vujasinović je istaknula kako istraživanja pokazuju da svaki drugi potrošač više kupuje online nego prije, te da u okviru spomenute inicijative Visa također surađuje s partnerima kako bi omogućila prihvaćanje kartičnog plaćanja poduzetnicima i u segmentu e-trgovine. Kazala je i da je primjetan trend potrošača koji sve više plaćaju karticama a ne gotovinom.

Inicijativa će se provoditi iduće tri godine, zaključila je.

Načelnik sektora za industrijsku politiku u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović smatra kako je covid kriza samo ubrzala pojedine procese, te da su i domaće tvrtke u tom razdoblju masovnije prihvaćale nove digitalne tehnologije i nove poslovne modele.

Inicijativa Vise s projektom Digitalna Hrvatska pomoći će im, smatra, u tog preobrazbi prema modernijem poslovanju.

Najavio je da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja krajem lipnja objaviti natječaj za 206 bespovratnih milijuna kuna namijenjenih digitalizaciji hrvatskih poduzeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.
Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.