Obavijesti

Tech

Komentari 15

Promijenili ime, lansirali nove uređaje i zaposlili Aliciju Keys

Promijenili ime, lansirali nove uređaje i zaposlili Aliciju Keys
13

BlackBerry je odabrao pjevačicu za kreativnog direktora. Velike nade polažu u novi operativni sustav i telefon Z10 zbog čega su se i riješili imena Research in Motion

VIDEO

Research in Motion danas je, nakon više odgađanja, konačno predstavio novu liniju pametnih telefona s operativnim sustavom BlackBerry 10. Novi uređaji Z10 i Q10 imaju brže pretraživače, razne nove mogućnosti, pametne kamere te, za razliku od dosadašnjih modela BlackBerryja, veću "knjižnicu" aplikacija, uključujući i usluge kao što su Skype i popularnu igru Angry Birds.

– Definitivno smo na putu transformacije, putu koji neće transformirati samo našu tvrtku i brend, već i na putu koji će, u što iskreno vjerujem, transformirati mobilne komunikacije u istinsko mobilno računalstvo – rekao je glavni izvršni direktor RIM-a Thorsten Heins.

Dok Q10 izgleda kao tipični BlackBerry, Z10 dosta je drukčiji – ima veliki ekran osjetljiv na dodir, bez tipične tipkovnice, čime očito želi konkurirati iPhoneu, Samsungovom Galaxyju i sličnim pametnim telefonima. Z10 dolazi s ekranom dijagonale 4,2 inča (1280x768), procesorom od 1,5 GHz te 2 GB radne memorije i 16 GB interne memorije za pohranu podataka. Uz to memorija se može proširiti microSD karticama, a podržava i NFC te LTE tehnologiju. Kamera od 8 megapiksela snima i FullHD video, dok prednja kamera ima rezoluciju od 2 megapiksela.

On će ubrzo u prodaju u Velikoj Britaniji, Kanadi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u SAD-u u ožujku. Cijena će mu biti 150 kanadskih dolara (uz trogodišnji ugovor). Klasični Q10 trebao bi stići u travnju, no točan datum još nije određen, prenosi CNN.

Što se tiče aplikacija, glavni igrači ponudili su svoje verzije za BlackBerry 10 uređaj. Tako su tu, ili će ubrzo stići i Facebook, Twitter, LinkedIn, Skype, Foursquare....Navodi se da je dostupno 70.000 aplikacija, no naglasili su kako imaju više od 1000 'top aplikacija' koje se najčešće koriste i na drugim platformama.

Odlazi RIM

Kanadska tvrtka čiji su proizvodi nekad bili simbol poslovnog svijeta u posljednjih nekoliko godina sve se teže nosi s rivalskim proizvodima iz Applea, Samsunga i drugih tvrtki. Očito su odlučili okrenuti novi list i krenuti iznova jer je Heins na predstavljanju rekao da RIM napušta ime koje drži od osnivanja 1985. godine – odsad će nositi ime svojih proizvoda, BlackBerry.

Alicia opet 'hoda' samo s BlackBerryjem

Uz sve to, BlackBerry će oglasom na Superbowlu promovirati nove telefone, a zaposlili su i pjevačicu Aliciju Keys kao globalnog kreativnog direktora, prenosi Reuters.

Na predstavljanju je rekla kako je bila u dugotrajnoj vezi s BlackBerryjem, ali je prekinula s njima kad je vidjela nove, zabavnije i zgodnije telefone 'u dvorani'. 

- No, uvijek mi je nedostajalo kako mi organiziraš život i kako si uz mene na poslu pa sam počela igrati na dvije strane - rekla je pjevačica i dodala da je s novim mogućnostima opet u ekskluzivnoj vezi s BlackBerryjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način