Obavijesti

Tech

Komentari 25

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj iznosi 14,34 godine

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj iznosi  14,34 godine

Uočeno je i više od 84 tisuće nepravilnosti na opremi vozila, 67 tisuća nedostataka na uređajima koji omogućuju normalnu vidljivost te više od 64 tisuće nepravilnosti na uređajima za upravljanje

VIDEO

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj iznosi 14,34 godine, a prošle godine 19,74 posto vozila nije prošlo tehnički pregled prilikom prvog pregleda vozila, objavio je u četvrtak Centar za vozila Hrvatske.

U prosjeku je po neispravnom vozilu utvrđeno 5,14 nedostataka, pa je lani dakle od 2.271.201 pregledanog vozila 448.386 bilo neispravno.

Najveći broj nedostataka pronađen je na uređajima za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju (560 tisuća), te na uređajima za kočenje (537 tisuća).

Preslagivanje u Rimcu: Imaju novu tvrtku Rimac Technology, potpuno neovisnu od ulagača
Preslagivanje u Rimcu:  Imaju novu tvrtku Rimac Technology, potpuno neovisnu od ulagača

Neki od najčešćih nedostataka na svim vrstama vozila u Hrvatskoj bili su i nedostaci na samonosivoj karoseriji, šasiji i ostalim dijelovima (više od 300 tisuća), nepravilnosti na motorima (247 tisuća) te na sustavima osovina, kotača, pneumaticima i ovjesima (246 tisuća).

Uočeno je i više od 84 tisuće nepravilnosti na opremi vozila, 67 tisuća nedostataka na uređajima koji omogućuju normalnu vidljivost te više od 64 tisuće nepravilnosti na uređajima za upravljanje.

Kao i proteklih godina, više od 65 tisuća vozila nisu prošla eko test, a više od 45 tisuća grešaka utvrđeno je na kontrolnim i signalnim uređajima na vozilima.

Uočen je i porast broja vozila na hibridni i električni pogon u odnosu na 2020. Hibrida je tako prošle godine bilo 15.918, a 2020. 8.080, a električnih vozila 3.054 za razliku od 1.343 koliko ih je bilo godinu ranije.

Prosječna starost vozila u Hrvatsko iznosi 14,34 godine, dok je godinu ranije iznosila 14,18 godina.

Prosječni prijeđeni put vozila u Hrvatskoj u 2021. godini iznosio je 11.016 km, dok je primjerice 2019. taj put bio 12.542 km.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković