Obavijesti

Tech

Komentari 22

Prve fotografije električne zvijerke Pininfarine i Rimca

Prve fotografije nove elektro zvijeri Rimca i Pininfarina...
5

Automobil je snimljen u vožnji u blizini Torina, a iz Pininfarine su potvrdili kako će biti službeno predstavljen na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji. U proizvodnji automobilla sudjelovao je Mate Rimac

VIDEO

Već je prošle godine dogovoreno da će automobili Pininfarina surađivati s Rimcem kao glavnim tehničkim partnerom na proizvodnji svog prvog električnog hiperautomobila, a iz Pininfarine su danas poručili da znaju da je Rimac pravi čovjek za ovaj projekt.

Mate Rimac je rekao kako su u tvrtki uzbuđeni zbog ovog izazova, a danas su objavljene i prve fotografije i snimke u vožnji električnog hiperautomobila Battista na kojem surađuju Rimac i Pininfarina.

Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu
Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu

Automobil je snimljen u vožnji u blizini Torina, a iz Pininfarine su potvrdili kako će biti službeno predstavljen na autoshowu Monterey Car Week u Kaliforniji.

Dogovoreno je kako će Rimac osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav u razvoju prvog električnog automobila visokih performansi tvrtke Pininfarina, a radi se o ugovoru u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Na svojem je FB-u fotografije automobila podijelio i Mate Rimac.

Battista dijeli pogonski sklop s Rimčevim C_Two, ali postoje tehničke razlike, piše Autocar.

- Mi ćemo dijeliti 40 do 50 posto tehničkih komponenti, kao što su sirovi kostur pogonskog sklopa, ali to kako je podešen, amplitude ubrzanja, karakteristike načina vožnje... Sve to dolazi od nas i jako je različito - objasnio je izvršnih direktor Pininfarine Michael Perschke.

Rimac je 2 godine radio studiju za privlačenje autoindustrije
Rimac je 2 godine radio studiju za privlačenje autoindustrije

Tvorci Battiste tvrde da se radi o najmoćnijem automobilu koji je zakonski dozvoljeno voziti na cesti, a koji je proizveden u Italiji. 

Pininfarina planira proizvesti 150 automobila modela Battista, a prema Autocaru, njihova prodaja gotovo je jednako raspodijeljena za Europu i SAD.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama