Obavijesti

Tech

Komentari 6

Prvi dojmovi: Mini iPad sjajno radi, no je li vrijedan te cijene?

Prvi dojmovi: Mini iPad sjajno radi, no je li vrijedan te cijene?
14

Brojni kritičari šokirani su cijenom koja će biti od 329 do 659 dolara. iPad mini u prodaju kreće u studenom. Tablet s ekranom dijagonale 7,9 inča tanak je 7,2 mm

VIDEO

Nakon što je Apple sinoć predstavio iPad mini te novu generaciju iPada, krenule su prvi kratki testovi uređaja. Dok mnogi kažu kako uređaj odlično radi te 'leži' dobro u ruci, isto tako većina se slaže kako će konkurencija biti u prednosti zbog cijene. 

Engadget tako piše da iako je osjećaj rada odličan, mnogi ga vjerojatno neće osjetiti za blagdane jer će se odlučiti za Nexus 7 ili Kindle Fire kako bi uštedjeli. 

Gizmodo također ističe Nexus 7 kao najbolju opciju za one koji brinu zbog novca, a kao prednost mu navode korištenje u streamingu filmova i televizije, memorije i iskoristiovsti za djecu. Studentima kojima treba i dobar e-čitač preporučili bi ipak iPad. 

Technology Review ističe kako se mini i ne razliku previše od ostalih modela Applea te da će mnogi koji razmišljaju o novom tabletu prije odabrati mini zbog niže cijene. 

The Verge piše kako je iPad mini kvalitetom izrade puno bolji od Nexusa i Kindlea koji pored njega izgledaju kao igračke. Dodaju da je na prvi dojam fantastičan uređaj, koji podsjeća na to kakav je Apple majstor u izradi odličnog hardvera i stvaranja spektakla. 

Wired navodi kako je mini odličan dodatak onome tko već ima iPhone. Navode kako je tipkanje po ekranu od 8 inča lagano, no da nije baš tako jednostavno samo s jednom rukom sve to raditi. Što se tiče procesorske snage, navode kako uz iOS 6 se može primijetiti zastajkivanje u zumiranju u 3D kartama te da je i podizanje nekih aplikacija dugotrajnije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode