Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
98 komentara

Radnicima će ugraditi čipove? 'Moramo podići našu sigurnost'

Mikročipovi oslanjaju se na tehnologiju kakva se koristi u beskontaktnim karticama. Osim što sprečavaju ulaz u "zabranjene zone", mogu se koristiti za, primjerice, kupnju hrane, ulaz u zgradu...

98 komentara

Neke britanske kompanije planiraju čipirati svoje zaposlenike kako bi povećali sigurnost i spriječili ih da ulaze u prostore u koje ne bi smjeli. Čip razvija švedska kompanija Biohax koja je u pregovorima s nekoliko poduzeća zainteresiranih za uređaje veličine zrna riže.

Njihova cijena je 150 funti (oko 1400 kuna), a za čipiranje je trenutačno najviše zainteresirana jedna velika financijska tvrtka.

- Svaka kompanija ima neke osjetljive dokumente. Naš čip se ne može izgubiti, ispasti, on je uvijek tu i pomoću njega uvijek je moguće kontrolirati pokrete, rekao je osnivač Biohaxa Jowan Österlund.

U Švedskoj je zasad čipirano oko 4000 ljudi, od kojih, primjerice, 85 radi u turističkoj agenciji Tu, javlja Daily Mail.

Mikročipovi oslanjaju se na tehnologiju kakva se koristi u beskontaktnim bankovnim karticama. Osim što sprečavaju ulaz u "zabranjene zone", mogu se koristiti za, primjerice, kupnju hrane u menzama, ulazak u zgradu, pristup printerima...


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message