Tech

Komentari 242

Rimac o preuzimanju Bugattija: Stvaramo najbolju tvrtku hiperautomobila na svijetu

Rimac o preuzimanju Bugattija: Stvaramo najbolju tvrtku hiperautomobila na svijetu

U budućnosti će se globalno sjedište Bugatti Rimac kompanije nalaziti u novom Rimac kampusu, koji će biti i sjedište Rimac Technology tvrtke kao i proizvodnja tehnologije i komponenti za automobile oba brenda

Rimac Automobili u ponedjeljak se službeno udružio s ikonom automobilskih brendova Bugatti Automobiles u novu automobilsku i tehnološku kompaniju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o. s udjelom od 55%. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37%, Porsche ostaje na 24%, Hyundai Motor Group na 12%, a ostali investitori na 27%.

U Dubrovniku je održana gala prezentacija projekta. Mate Rimac je rekao kako mu je inspiracija bio Nikola Tesla i njegova postignuća te kako je uvijek želio dokazati da električni automobili mogu biti uzbudljivi, još dok je počinjao u garaži.

Nastavio je izlaganje kako je sretan što im je Porsche uvijek bio podrška i što su uložili u njegovu tvrtku, te da slijedi razdvajanje Rimac Automobila na dvije tvrtke, jednu koja će izrađivati hiperautomobile i drugu koja će raditi na razvoju tehnologija. "Kampus je moja dugogodišnja strast i želja i bit će dom našim poslovima" dodao je.

Za daljnje planove je najavio kako će biti šef uprave Rimac Grupe te da će Bugatti i Rimac nastaviti kao odvojene marke na tržištu, ali da će se baterije proizvoditi u Hrvatskoj za oba brenda.

Riječ je preuzeo Lutz Meschke iz porschea i izjavio - "danas je dobar dan za Rimca, Bugatti i Porsche Grupu.

Trebalo je vremena dok nismo osmislili strukturu nove kompanije, a trebalo je uvjeriti i dioničare. Na koncu će profitirati kupci Bugattija čija je budućnost osigurana", rekao je Meschke i dodao - "kao dio zajedničke budućnosti s Rimcem, Bugatti će i dalje dokazivati svoj karakter. Zajednička kompanija je kulminacija procesa ulaganja koji je počeo 2018. godine s Rimac Automobilima. Mate je izuzetan poduzetnik, kakvih nema puno u autoindustriji".

"Kao šef uprave Bugatti Rimca, Mate će voditi izuzetno uspješan brend u budućnost, a time će donijeti i veliku korist Hrvatskoj", rekao je Meschke.

"Ulaganje u Rimac Automobile se pokazalo kao izuzetno uspješno. Kompanija je na putu da postane jedan od glavnih dobavljača tehnologije za Porsche" - zaključio je.

"Nova kompanija će u početku proizvoditi Bugatti Chiron i Rimac Neveru. Potom će se ići na proizvodnju hibridnih hiper automobila, a Bugatti će uvijek ostati "Bugatti", moglo se zaključiti iz izjave.

"Porsche će biti snažan partner i podupirat će novu kompaniju, znam da nova kompanija ima sjajnu budućnost pred sobom", zaključio je Blume.

Na koncu se Rimac svima zahvalio s rečenicom - " kako je pred njim veliki zadatak da biznis bude održiv i profitabilan".