Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Sabotaža u Appleu? Namjerno otkrili tajne detalje o iPhoneu

Apple pušta na sve strane: Najnovije curenje informacija otkrilo je kako će se zvati novi iPhone, ali i nadogradnje postojećeg. Sada su potvrđene i opcije poput otključavanja telefona licem

Foto: Danny Winget/YouTube
21 komentara

Iako Apple skriva sve službene informacije, detalji o novim telefonima stizali su na redovitoj bazi proteklih mjeseci, a sada, samo dva dana uoči lansiranja uređaja, objavljeno je kako će se novi telefon zvati iPhone X. 

Radi se o skupljoj varijanti novog iPhonea s ekranom koji zauzima cijelu prednju površinu uređaja, a kako prenosi Guardian, vidjet ćemo još dva telefona koji će ipak nositi ime iPhone 8 i 8 Plus. Ovdje će se raditi o nadogradnjama postojećih modela koji bi trebali dobiti novi procesor, bežično punjenje (napokon) i staklenu poleđinu. 

Za ove detalje zaslužni su 9to5Mac i MacRumors koji su do tih podataka došli iz nove verzije iOS-a. Nagađa se kako se radi i o namjernoj sabotaži. Popularni bloger John Gruber, poznat po praćenju Applea, piše kako je iOS bio dostupan javno, ali skriven iza duge adrese koju bi itko teško pogodio. Tvrdi da je netko u Appleu tu listu adresa dao ovim stranicama i siguran je da ovo nije pogreška, već namjeran čin nekog u Appleu. 

No, osim podataka o imenu, BBC prenosi da se ovdje nalaze slike novog sata i AirPod slušalica, ali i proces postavljanja za novi Face ID. Radi se o novoj mogućnosti i alternativi otključavanju prstom. Sada će i Apple imati opciju za otključavanje uređaja skeniranjem lica, ali i zabavne animirane emojije koji će pratiti vaše geste. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message