Obavijesti

Tech

Komentari 49

Samo za bogataše: Dočekajte sudnji dan u elitnom bunkeru

Samo za bogataše: Dočekajte sudnji dan u elitnom bunkeru
14

Vivos Indiana bunkeri spadaju u kategoriju hotela s četiri zvjezdice. Vivos Europe One u Rothstein su još luksuzniji. Slobodnih mjesta još ima. Što čekate?

VIDEO

Sve je više onih koji vjeruju da nam se uskoro sprema sudnji dan. Neovisno o tome strahuju li da će Zemlju pogoditi golemi asteroid ili će ljudsku rasu istrijebiti krvoločni zombiji, jedno je ovim fanaticima zajedničko - žele smak svijet dočekati spremni.

Dobru priliku za posao nanjušio je Robert Vicino, čelnik tvrtke Vivos Indiana, koji je osmislio luksuzne bunkere (radi se o preuređenim bunkerima iz hladnog rata) u kojima ćete sa zadovoljstvom dočekati sudnji dan. 

Kompanija tvrdi da posjeduje mrežu takvih bunkera u Indiani, a spadaju u jedne od najbolje zaštićenih utvrda. Udaljeni su od rijeke Mississippi i oceana u slučaju golemog plimnog vala te su, kako tvrtka ističe, 100 posto otporni na bilo kakvu vrstu nesreće, čak i nuklearni napad.

Vivos

- Ograničeni broj mjesta još je na raspolaganju za one koji ispunjavaju kriterije. Klijenti se već useljavaju. Nemojte biti među onima koji će ostati s druge strane vrata - stoji u promotivnom materijalu tvrtke Vivos.

Kompleks može primiti do 80 ljudi na period od najmanje godinu dana.

Vivos

Uređenje bunkera odgovara onom u hotelima s četiri zvjezdice, a klijentima su u ponudi luksuzne spavaće sobe i kupaonice, kino dvorane, blagovaonice, teretane, prostor za kućne ljubimce. Osim toga, na raspolaganju im je i godišnja zaliha goriva, lijekova i medicinskih pomagala, te naravno hrane. Klijenti mogu uzgajati voće i povrće u stakleniku i spremati ga u golema skladišta.

Vivos

Naravno, sav ovaj luksuz nije dostupan običnim smrtnicima - cijena za odrasle iznosi 35.000 dolara, dok je za djecu 25.000 dolara. 

Vivos Europe One u Njemačkoj

Osim u Americi, bunkeri su izgrađeni i u njemačkom selu Rothstein. Svaka obitelj u kompleksu (inače, radi se o preuređenom starom ruskom bunkeru iz doba hladnog rata) imat će vlastiti stan koji mogu dizajnirati prema vlastitim specifikacijama. Mogu dodati bazen, kino ili luksuznu kupaonicu, a imat će i pristup bolnici, restoranima, pekari, vinskom podrumu ili čak televizijskom centru. Ova mreža bunkera ima i vlastiti helikopter te laboratorij za čuvanje DNK uzoraka

Osim luksuznih stanova, u ponudi je i nešto jeftinija ekonomska klasa.

Vivos

Vicino je otkrio da su neki vodeći kirurzi, glumci i pukovnici u američkoj vojsci svoje mjesto već rezervirali. Većinu njih opisuje kao konzervativne ličnosti koje ne vjeruju vladinom planu u slučaju katastrofe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način