Obavijesti

Tech

Komentari 72

S6 Edge Plus u Hrvatskoj od 4. rujna, novi Note 5 još čekamo

S6 Edge Plus u Hrvatskoj od 4. rujna, novi Note 5 još čekamo
8

Kvalitetniji dizajn kakav smo vidjeli na S6, nastavlja se na novim velikanima koji imaju kvalitetnije i brže bežične punjače te dolaze s jednakim performansama

VIDEO

Samsung je u četvrtak u New Yorku predstavio dva nova velika telefona, novi Note 5 te uvećani Galaxy S6 Edge koji je sada dobio oznaku Plus. Kao što smo mogli vidjeti tijekom prezentacije, otprilike sve što se proteklih tjedana najavljivalo kroz razne 'glasine' bilo je točno, tako da oko samih performansi i nije bilo previše iznenađenja. Telefoni su gotovo jednaki, osim što je Edge zakrivljen s obje strane. Ekran je jednak kod oba uređaja, 5,7-inčni Super AMOLED rezolucije 2560x1440 piksela, no zbog zakrivljenosti je Edge uspio biti nešto tanji i lakši.

Oba pogoni Samsungov procesor s osam jezgri (četiri na 2,1 GHz i četiri na 1,5 GHz) kojem pomaže 4 GB radne memorije kako zahtjevne aplikacije ne bi zastajkivale u radu, a uređaj će biti dostupan sa 32 ili 64 GB interne memorije.

Note 5 za Europu na čekanju

Iz Samsunga su rekli kako u SAD-u i Kanadi telefon u prodaju kreće 21. kolovoza, a potvrđeno je kako će S6 Edge Plus u Hrvatsku stići već 4. rujna. Ovo je očito potez južnokorejskog diva kojim želi preduhitriti Appleovo predstavljanje i lansiranje novog iPhonea te popraviti svoje poslovne rezultate. Naime, krajem srpnja su objavili peti u nizu kvartalni pad zarade. Što se Notea 5 tiče, u prvom krugu dostupan će biti u SAD-u te Aziji, dok će u Europu stići tek naknadno. Kad će to biti, nije poznato.

VIDEO

Sanjaju bežičnu budućnost

U odnosu na prethodni Note, baterija je smanjena na 3000 mAh, ali Samsung je tijekom prezentacije ponosno isticao prednosti brzog bežičnog punjača koji sada Note može od 0 do 100 posto kapaciteta napuniti za dva sata. U prezentaciji su naglasili i kako je njihov san bežična budućnost, u kojoj nećemo morati razmišljati o tome da nosimo kabel od punjača ili tražimo utičnicu. Istaknuli su nekoliko primjera ugostiteljskih objekata koji su stolove opremili bežičnim punjačima i Ikeu koja nudi namještaj s istim punjačima. Dodali su kako se nadaju da će biti dostupno sve više takvih punjača, ali i da će drugi proizvođači mobitelima dati podršku za bežično punjenje.

Kako S6 Edge Plus nema S Pen olovku i neke mogućnosti, u Samsungu su odlučili nadograditi mogućnosti bočnog dijela ekrana u odnosu na neiskorišteni S6 Edge s vašim kontaktima  (People Edge) i aplikacijama (App Edge). Kod aplikacija se možete tako lako prebaciti između pet najdražih aplikacija.

VIDEO

Naprednija kamera i bolja olovka

Stražnja kamera s optičkom stabilizacijom i otvorom blende F1.9 snima fotografije od 16 megapiksela, a prednja s istim karakteristikama snima fotografije od 5 megapiksela. Video snimke bi trebale biti još kvalitetnije uz digitalnu stabilizaciju, a osim što se podržava 4K snimanje, nova je opcija Live Broadcast, kojom korisnici mogu uživo slati video u Full HD rezoluciji određenim kontaktima, grupi prijatelja ili svima preko YouTube Livea.

U Samsungu su dodatno poboljšali S Pen olovku Notea te joj dodali klik mehanizam, kojim izgleda poput prave kemijske, a nova mogućnost je i da sada olovkom možemo zapisati informacije na ekranu čak i ako je telefon zaključan, a ekran isključen.

Za one kojima nedostaju fizičke tipkovnice ili njihov BlackBerry, Samsung je predstavio masku s tipkovnicom koja Noteu daje pravi "retro" dojam. Tipkovnica se može lako odvojiti i zakačiti na stražnju stranu telefona, ako vam ne treba trenutno.

Samsung


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo