Obavijesti

Tech

Komentari 106

Samsung se konačno oglasio: Rješenje za bug stiže uskoro

Samsung se konačno oglasio: Rješenje za bug stiže uskoro
1

Iako su još ranije upozoreni na ovaj bug, Samsung se tek sada oglasio i priznao problem. Već rade na rješenju koje će biti objavljeno u sljedećih nekoliko dana

VIDEO

Nakon što se cijelim svijetom proširilo zabrinjavajuće upozorenje kako su Samsungovi mobiteli i tableti izloženi napadima konačno se službeno oglasio i korejski proizvođač. Samsung je objavio da su u toj tvrtki svjesni problema i da odgovorno pristupaju svakom mogućem sigurnosnom problemu. Najavili su da rade na rješenju koji će ukloniti bug koji pogađa tipkovnice, te da će taj softverski dodatak biti objavljen u sljedećih nekoliko dana

Također, u Samsungu kažu da drže da problem ipak nije toliko ozbiljan jer bi haker i žrtva trebali biti na istoj nezaštićenoj mreži, te da njihov sigurnosni softver Knox već onemogućava  zlonamjerni kod da preuzme kontrolu nad nečijim mobitelom.

No, i u Samsungu su svjesni da nisu mogli ignorirati takvo dramatično priopćenje sigurnosne tvrtke NowSecure koja je uostalom točno opisala kako hakeri mogu iskoristiti sigurnosni propust te koristiti kameru tuđih mobitela pa čak i čitati poruke korisnika. 

Prema Samsungu većina njihovih korisnika automatski ima uključen Knox program, a objavit će i osvježeni firmware kako bi pomogli onima koji nemaju Knox već uključen. Ovo su upute koje Samsung preporučuje da uključite novu sigurnosnu verziju njihovog softvera: 

Settings > Lock Screen and Security > Other Security Settings > Security policy updates, i pazite da je uključena opcija Automatic. Možete i namjestiti da ručno skinete posljednje sigurnosne verzije. 

Još gore po Samsung je činjenica da neki mediji pišu da su mjesecima prije bili upozoreni na taj bug. Techcrunch piše da je Samsung tada odgovorio da je rješenje već isporučio. No, sigurnosna tvrtka NowSecure je otkrila da su novi modeli Galaxy S6 još nezaštićeni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta