Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Saonice iz snova: Nissan 370Z pretvorili su u snježnu jurilicu

Saonice sa 332 'konja': Nissan je temeljito preradio 370Z kako bi mu ugradili gusjenice i skije umjesto kotača i pretvorili ga u motorne saonice spremne za svaku stazu. Jedino, ne smijete zaboraviti toplo se obući

Nissan 370Zki
Foto: Nissan
3 komentara

Motorne saonice omogućuju brzu vožnju po snijegom zametenim krajevima, a Nissan je sada napravio ultimativne saonice koje bi se mogle naći na mnogim listama želja sljedećeg Božića.

370Zki je jedinstveni koncept kojeg će Nissan prikazati na sajmu u Chicagu zajedno uz Armadu Snow Patrol, a da bi ga opremili za snijeg, auto je prošao značajne prerade. Na prednjim kotačima nalaze se skije, a straga su dodali još i gusjenice, no nisu mu mogli samo spojiti nove dijelove. 

Nissan 370Zki | Autor: Nissan Foto: Nissan

Da bi sve to pasalo na 370Z, Nissan je prvo morao skinuti cijeli pogonski sustav. Auto su potom podigli za 7,5 centimetara,  a morali su mu i preraditi stražnji kraj kako bi gusjenice imale dovoljno prostora. Auto je ostao na standardnim kočnicama, ali uz blage dorade za spojeve. 

Sprijeda su mu modificirali ovjes, a morali su ugraditi adaptere kako bi mogli skretati skijama. Pod poklopcem motora i dalje se nalazi standardni 370Z sa 3,7-litrenim V6 motorom i 332 'konja'. 

Nissan 370Zki | Autor: Nissan Foto: Nissan

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message