Obavijesti

Tech

Komentari 20

Šarmantan prije svega: Maleni Opel nije sretan na autocesti

Šarmantan prije svega: Maleni Opel nije sretan na autocesti
3

Opelov mališan osvaja simpatičnim dizajnom, bogatom opremom i mogućnostima personalizcije te šarmantnim i kvalitetnim kokpitom. Vozački, Adam blista u gradu

VIDEO

Adam, nazvan po osnivaču kompanije, što samo po sebi govori o važnosti ovog modela za tvrtku, Opelov je izlet u klasu gradskih minija. Ovakvi ušminkani urbani mališani imaju dobru prođu kod europskih kupaca, što dokazuje uspjeh Minija i Fiata 500. Luksuz se i u malom pakiranju dobro naplaćuje, a na tu kartu igra i Opel. Tako Adam u sportskom i bogato opremljenom paketu Slam (šest zračnih jastuka, ABS, ESP, kožom presvučena unutrašnjost, sportski ovjes, el. paket, klima-uređaj) s motorom od 87 KS starta na 116.000 kuna. A uz dodatke poput bijeloga krova, OPC dodataka te svjetlećih i karbonskih ukrasa u interijeru cijena raste na gotovo 140.000 kuna.

Puno je to novca za automobil kraći od četiri metra s mjesta samo za dvoje i eventualno nekoliko vrećica špeceraja. Jer stražnja je klupa praktički neupotrebljiva u slučaju viših putnika sprijeda, a prtljažnik prima 170 litara. No zato vozač i suvozač uživaju u pravoj raskoši, kako prostorom tako i luksuzom, a dinamika u vožnji te zavidni pogledi prolaznika su zajamčeni. Mjesta naprijed ima dovoljno i za iznadprosječno visoke, a upravljač je atraktivan i izgledom i na dodir. Voljeli bismo, doduše, da pruža više otpora i osjećaja, no zato je vrlo izravan, što uz kratki razmak među osovinama auto čini vrlo agilnim.

Tako Adam skreće bez pogovora u svakom trenutku, čemu pridonosi i sportsko podvozje. Ono, doduše, unosi i dozu tvrdoće, koja se na domaćim cestama neće svima svidjeti. Motor u potrazi za živosti treba tjerati u visoke okretaje, no ipak, uz sustav start/stop, nije rastrošan. U gradu smo vozili s manje od 7 l/100 km, a na otvorenoj cesti i s manje od 6 litara na 100 km.

Više voli grad od autoceste

Odlazak Adamom na izlet ili godišnji odmor nije neki doživljaj. Kratak je i prilično nemiran na velikim brzinama, pritom i vrlo bučan, a slab motor se muči, pa i potrošnja raste. Doduše, na još prihvatljivih 8,9 l/100 km.

Zvjezdani krovni pokrov

Jedna od zanimljivosti Adama svakako je krovni pokrov, u kojem su skrivene 64 LE diode, pa u mraku krov “glumi” zvjezdano nebo. Doplata je 3400 kuna, a u cijenu je uključeno i dodatno osvjetljenje unutrašnjosti.

Opel Adam 1.4 Slam

TVORNIČKI PODACI:
masa: 1120 kg
dimenzije: 370x172x148cm
obujam:  1398 ccm
snaga: 64 kW/87 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  12,5 s
najveća brzina: 176 km/h
potrošnja:  5,1 l /100 km

CIJENA: 139.200 kn (testni model)  116.000 kn (bez doplata)
KONKURENCIJA: Audi A1, Renault Twingo, Fiat 500, Ford Ka, Mini

PLUS: atraktivan dizajn, moderan interijer, oprema, okretnost, ležanje na cesti, kvaliteta izrade, izravan upravljač
MINUS: neupotrebljiva stražnja klupa, malen prtljažnik, mali spremnik goriva i doseg, buka pri velikim brzinama

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Telemach Hrvatska diže cijene, uvećani računi stižu u kolovozu
RAST ZA 7,2 POSTO

Telemach Hrvatska diže cijene, uvećani računi stižu u kolovozu

Riječ je o usklađenju cijena s godišnjom stopom inflacije temeljem indeksne klauzule, na temelju čega Telemach, kao i ostali telekomi, od prošle godine imaju mogućnost usklađenja cijena jednom godišnje

3 meme kriptovalute koje imaju potencijal od 1000x
MEME TOKENI

3 meme kriptovalute koje imaju potencijal od 1000x

Meme kriptovalute su veliki hit na kripto tržištu ovog tjedna
Veliki tjedni horoskop: Djevice će se zabavljati na poslu, a Vage upustiti u ljubavne pustolovine
od 26.5. do 1.6.

Veliki tjedni horoskop: Djevice će se zabavljati na poslu, a Vage upustiti u ljubavne pustolovine

Škorpioni bi trebali poraditi na svom imunitetu, hraniti se zdravije i urednije živjeti. Starijima će se pojačati kronične tegobe pa ništa ne prepuštajte slučajnostima nego posjetite liječnika.