Tech

Komentari 3

Savitljivi iPhone stiže tek 2023., Apple ih želi prodati 20 milijuna

Savitljivi iPhone stiže tek 2023., Apple ih želi prodati 20 milijuna

Već se zna da će preklopni iPhone imati ekran od 8 inča na kojem Apple radi sa Samsungom. Apple je prototip svog preklopnog telefona izradio još početkom godine

I dok su brojni proizvođači već izbacili nekoliko različitih telefona sa savitljivim ekranima, Apple bi svoj trebao predstaviti tek 2023. godine, navodi analitičar Ming-Chi Kuo, čiji su izvori uvijek prilično precizni.

Isto tako, navodi se i da u Appleu očekuju da će te godine prodati između 15 i 20 milijuna preklopnih telefona koji će imati ekran od 8 inča, prenosi 9to5Mac.

Kuo navodi da bi preklopni uređaji trebali dodatno izbrisati granice između telefona, tableta i laptopa te da bi Apple sa svojim ekosustavom i dizajnerskim prednostima trebao odnijeti i pobjedu među preklopnim uređajima.

Još se početkom godine spominjalo da je Apple proizveo prototip preklopnog telefona te da na razvoju savitljivog OLED ekrana rade zajedno sa Samsungom koji će im biti glavni dobavljač.

Naravno, globalna nestašica čipova, kao i trenutna pandemija mogli bi imati značajnog utjecaja na te planove, ali sve je izglednije da će se i Apple uključiti u preklopnu bitku i to tržište učiniti zanimljivijim.