Tech

Komentari 5

Appleovi automobili po Zagrebu snimaju za njihov 'Street View'

Appleovi automobili po Zagrebu snimaju za njihov 'Street View'

Appleova Look Around opcija pojavila se u rujnu 2019. na IOS-u 13 i tada je bila dostupna u svega nekoliko gradova u SAD-u, a sada je trenutno dostupna u 17 svjetskih gradova

Ovih dana na zagrebačkim cestama mogu se vidjeti automobili s Appleovim oznakama i kamerama, a radi se o vozilima koja snimaju ulice za Appleovu inačicu Street Viewa, popularne opcije koja omogućuje razgledavanje i šetanje kroz gradove u aplikaciji Google Maps. Appleova opcija zove se Look Around, odnosno pogledajte uokolo.

Iako Googleova Street View opcija pokriva veći prostor, Appleove fotografije su kvalitetnije i veće rezolucije, a ubrzano rade na prikupljanju što više podataka.

Appleovi automobili, a uglavnom se radi o Subaruima, na krovu imaju platformu koja u sebi sadrži niz kamera visoke rezolucije i LiDAR skener (skener koji radi na bazi lasera koji mjere udaljenosti).

Appleova Look Around opcija pojavila se u rujnu 2019. na IOS-u 13 i tada je bila dostupna u svega nekoliko gradova u SAD-u, a sada je trenutno dostupna u 17 svjetskih gradova.