Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Sedma generacija startupova uspješno završila ZIP program

Radi se o ZIP Startup programu, intenzivnom edukacijskom programu i praćenju napretka projekata u trajanju od 4 mjeseca uz rad u ZIP Factory coworking prostoru

Vanessa Šerka
Foto: Vanessa Šerka
0 komentara

Na Startup srijedi, koju tradicionalno jednom mjesečno održava Hrvatska mreža poslovnih anđela - CRANE, održan je tzv. “Demo day” na kojem su projekti iz posljednje generacije ZIP Startup programa predstavili okupljenoj javnosti, mentorima, investitorima i partnerima ZIP-a na čemu su radili protekla četiri mjeseca i što su postigli zahvaljujući inkubaciji u ZIP-u. 

ZIP Startup program se temelji na Lean startup metodologiji i bogatim  iskustvima mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu i praćenju napretka projekata u trajanju od 4 mjeseca uz rad u ZIP Factory coworking prostoru, centralnom mjestu za rad alumni i trenutnih timova, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj proizvoda. Program se provodi dvaput godišnje, a iduća generacija će biti primljena nakon natječaja objavljenog na zipzg.com krajem ljeta. 

Ovo su timovi koji su diplomirali kao 7. generacija ZIP Startup programa: 

Fashable je mobilna shopping aplikacija koja omogućuje korisnicima da prate svoje najomiljenije fashion trgovine u gradu i među prvima kupe ekskluzivno snižene proizvode definirajući po želji mjesto i vrijeme dostave, čak i unutar 90 minuta od kupnje. 

Drafter je web aplikacija koja omogućava igranje nogometne fantasy lige. Pruža korisnicima novu dimenziju praćenja nogometnih utakmica i mogućnost pokazivanja nogometnog znanja. 

EasyRider je sustav za potporu vozačima motocikala. Zadaća sustava je prostorno-vremensko praćenje vožnje i analiza iste, recomendation system pneumatika te social network za populaciju koja voli motocikle. 

Mobicon aplikacija pretvara smartphone svakog sudionika predavanja u bežični mikrofon! Vašu publiku će dodatno angažirati funkcionalnosti odgovaranja na ankete i komentiranja u stvarnom vremenu. 

Mr. Nice omogućava vlasnicima poduzeća kontrolu na daljinu većine dijelova mobilnih telefona njihovih zaposlenika te roditeljima uređaje njihove djece. Pruža informacije o aktivnostima i kretnjama u obliku statističkih podataka. 

UducateMe pomaže ljudima da kroz razmjenu znanja i iskustva grade svoju reputaciju što im omogućava unapređenje ili promjenu karijere.

Osim timova koji su tek završili ZIP Startup program, predstavila su se i tri projekta iz prošle generacije koji su primili investicije iz ZIP Accelerator programa:

SnapTap - interaktivna, beskontaktna rješenja za evente.

ThoriumA+ platforma za energetsko certificiranje namijenjena je certifikatorima i vlasnicima nekretnina. Platforma certifikatorima znatno skraćuje vrijeme izrade sve potrebne dokumentacije u potpunosti zadovoljavajući zahtjeve ministarstva dok istovremeno vlasnici nekretnina dobivaju digitalni model vlastitog objekta.

TutoTod, Tutorials for Toddlers je edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1-5 godina. Roditeljima pruža ideje i detaljne upute kako kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djetetom kod kuće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message