Tech

Komentari 9

Settle postao pravi novčanik: Aplikacijom možete i plaćati

Settle postao pravi novčanik: Aplikacijom možete i plaćati

Trebaš brzo poslati 100 kuna sestri? Muž je zaboravio ponijeti novčanik u dućan, a košara je već puna? Kartice, novčanice i kovanice slobodno ostavite doma - dovoljan je mobitel i Settle

Settle je u Hrvatskoj aktivan od početka srpnja, a osim slanja i primanja novca, aplikacijom od danas možete i plaćati kod trgovaca, što Settle čini prvim mobilnim novčanikom koji je u Hrvatskoj omogućio tu uslugu.

Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je norveška Auka predstavila aplikaciju Settle koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama.

Od danas se Settle može koristiti i kod prvih trgovaca u Zagrebu koji ga prihvaćaju kao način plaćanja: u Maloj kavani (Trg bana Jelačića 5), geek shopu Here be dragons (Tkalčićeva 34), fitness centrima tvrtke Gladiator te Body building i fitness učilištu “prof. Siser” (BBK Gladiator na Šalati i Fitness point u Zagrebačkoj 105 u Sesvetama), kao i beauty centrima Studio Tim (Đorđićeva 16 i Preradovićeva 23).

Uz Settle, svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, ili sa svojeg bankovnog računa, na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu. Primljeni novac također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade. 

Korisnici mogu preuzeti Settle u verzijama za iOS i Android.

Zainteresirani trgovci koji žele da se i kod njih plaća uz Settle, mogu se registrirati ovdje.