Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

Sisačka županija daje poticaje, cilj im je biti lider u gamingu

Župan Ivo Žinić je prilikom uručivanja ugovora rekao kako se ideja, koja se prije tri godine još činila neostvarivom, korištenjem sredstava iz EU fondova postupno razvija i bilježi sve bolje rezultate

Novska: Učenici smjera za razvoj video igara posjetili poduzetnički inkubator PISMO
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
69 komentara

Sisačko-moslavačka županija sve se više okreće razvoju suvremenih tehnologija s namjerom da postane središte gaming industrije, o čemu svjedoče i tri u srijedu potpisana ugovora o poticanju poduzetničkih start up-ova u području informatičke tehnologije i inovacija.

Potpisani su ugovori o poticajima u tri projekta - "Poticanje startupova u gaming industriji", "Poticanje razvoja i komercijalizacije inovacija u SMŽ" i "Inovativnim pristupom do zapošljavanja u SMŽ“.

pismo INKUBATOR ZA GAMING Ulažu 25 milijuna kn: Novska želi biti centar za razvoj igara

 Župan Ivo Žinić je prilikom uručivanja ugovora rekao kako se ideja, koja se prije tri godine još činila neostvarivom, korištenjem sredstava iz EU fondova postupno razvija i bilježi sve bolje rezultate.

- Za razvoj i primjenu suvremenih tehnologija potrebni su nam ljudi i moramo u njih ulagati. U Novskoj razvijamo gaming industriju i otvorenjem suvremenog studija za video igre taj će se projekt privesti kraju. Uređenjem regionalnog centra kompetencije u bivšoj domobranskoj vojarni u Sisku ostvarit ćemo uvjete za brži razvoj robotike i svemirske tehnologije - istaknuo je Žinić.

 Poticaje za razvoj i komercijalizaciju inovacija u iznosu od po 40.000 kuna dobile su tvrtke Recro Topusko te Sablic Tech i Indigram iz Siska.

 Zahvaljujući na potporama, vlasnik Recroa Kristian Kuzmić spomenuo je kako je na području Hrvatske već postavljeno njihovih 140 bike servisa, a korištenje bespovratne pomoći bit će im novi poticaj za daljnji razvoj.

PROMO Hrvatski studio radi obrazovne video igre za američke đake

 Za poticanje start up-ova u gaming industriji poticaje su dobile četiri tvrtke u ukupnom iznosu od 136.737 kuna, a 15 je mladih poduzetnika nakon završenog edukativnog programa dobilo poticaje od 12.500 kuna za početak rada, odnosno zapošljavanje.

 Direktor županijske razvojne agencije SIMORA Mario Čelan napomenuo je kako su razvojni projekti, koji su ostvareni s nekoliko partnera, vrijedni ukupno oko dva milijuna kuna. Ujedno je najavio i projekte prekogranične suradnje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message