Obavijesti

Tech

Komentari 17

Škoda se širi: Planiraju krenuti i u pohod na američko tržište

Škoda se širi: Planiraju krenuti i u pohod na američko tržište
1

Škoda će iduće godine početi isporučivati automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odgodit će do kraja 2017. ili možda i kasnije

VIDEO

Češki proizvođač automobila Škoda, ogranak njemačkog Volkswagena, objavio je da će razmotriti mogućnost proizvodnje u Sjedinjenim Državama u sklopu planiranog prodora na drugo po veličini automobilsko tržište u svijetu.

Škoda će iduće godine početi isporučivati automobile u Iran, Južnu Koreju i Singapur, a odluku o ulasku na američko tržište odgodit će do kraja 2017. ili možda i kasnije, objavio je izvršni direktor češke kompanije Bernhard Maier.

"Sudeći prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, bit će nužno pronaći pravu lokaciju kako bi se donijela pozitivna odluka o tom poslu", kazao je Maier u četvrtak u intervjuu na pariškom automobilskom sajmu.

Konačnu odluku odredit će "veliki broj faktora", uključujući analize stanja na tržištu i konkurencije, prognoze za proizvode i prodajno poslovanje, dodao je.

"U konačnici moraju prevagnuti procjene o pozitivnom poslovanju" da bi se odobrio ulazak na američko tržište, ponovio je čelnik Škode.

Najava Škodina ulaska na američko tržište odražava sve izraženije uvjerenje u koncernu Volkswagen da će niz novih proizvoda i kampanja usmjerena na poboljšanje imidža popraviti štetu koju su pretrpjeli u Sjedinjenim Državama nakon izbijanja skandala s krivotvorenjem podataka o emisijama štetnih plinova.

Iako u Škodi već nekoliko mjeseci razmatraju potencijal američkog tržišta, ne žure s odlukom jer su trenutno zaokupljeni programom širenja poslovanja koji bi trebao ublažiti njihovu ovisnost o ključnim tržištima i osigurati budući rast.

Tako će iduće godine početi izvoziti već sklopljene automobile u Iran a s lokalnim su partnerima potpisali i preliminarne sporazume o pripremi djelomične proizvodnje modela CKD u toj zemlji, kazao je Maier.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin