Obavijesti

Tech

Komentari 12

Snagator s Dalekog istoka: Isprobali smo Teclast X98 Pro

Snagator s Dalekog istoka: Isprobali smo Teclast X98 Pro
5

Teclastov tablet s četverojezgrenim procesorom dolazi s Windows i Android operativnim sustavom, ali i gomilom RAM-a i memorije te atraktivnom cijenom

VIDEO

Teclast možda i nije najpoznatija tvrtka u našim krajevima, ali zahvaljujući online trgovinama i ovaj kineski brand sve češće pronalazi put do naših kupaca. Na testu smo ovih dana imali njihov novi tablet X98 Pro koji dolazi sa specifikacijama prema kojima se čini iznimno poželjnim poklonom pod borom te je svakako jedan od najzanimljivijih uređaja u svom cjenovnom rangu.

Pokretanje videa...

Ivan Hruškovec/24sata 01:39

U startu treba naglasiti kako je ovo dual boot uređaj te dolazi s Windowsima 10 i Androidom 5.1 , što otvara ogromne mogućnosti i iskoristivost tableta za zabavu, ali i rad. Tijekom korištenja smo primijetili kako uređaju treba nešto manje od minute da se iz Androida podigne u Windowse i obrnuto. Kad ga uključujete imat ćete opciju za izbor sustava koji želite uključiti.

Tablet pogoni 64-bitni četverojezgreni Intel Atom X5-Z8500 (Cherry Trail) na 2,24 GHz, uz 4 GB DDR3 radne memorije te čak 64 GB interne memorije, koju možete i lako proširiti microSD karticama. Dovoljno snažno da uživate u igrama poput Asphalta 8.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se same memorije tiče, ona se dijeli između oba sustava, tako da će vam u Androidu biti dostupno nešto manje od 20 GB, dok u Windowsima raspolažete s nešto manje od 19, dok je ostatak rezerviran za sustav.

Retina ekran dijagonale 9,7 inča ima rezoluciju od 2048x1536 piksela , a sama slika je iznimno zadovoljavajuća, uz odličan prikaz boja i kuteve.  Što se tiče dizajna kućišta koje okružuje ekran, očito je kako su bili snažno inspirirani Appleovim iPadom. Kvaliteta kućišta je zadovoljavajuća i nema nikakvih čudnih zvukova ili dojma da neki dijelovi nisu dovoljno čvrsti, a za tu cijenu i ne možemo tražiti previše. Plastika na poleđini uređaja nije potpuno glatka pa podiže dojam, ali i olakšava držanje. Tipke za uključivanje te glasnoću su također plastične, a na istoj strani je smješten i microSD utor.

Kapacitet baterije je 8000 mAh, a sam tablet podržava i Bluetooth 4.0 za brži prijenos podataka i povezivanje s uređajima. Bez puno rada na tabletu baterija može bez problema izdržati cijeli dan, ali ako se potrudite možete to skratiti i na nekoliko sati.

Tablet dolazi s dvije kamere. Stražnja s autofokusom snima fotografije od 5 megapiksela te HD video, dok je prednja ograničena na 2 megapiksela, no kvaliteta obje neće vas oduševiti, a puno bi bolji rezultat bio da su tablet još opremili i bljeskalicom.

Na stražnjoj strani nalaze se dva zvučnika, ali prilično su tiha stoga bi dodatni Bluetooth zvučnik bio bolja opcija. Što se tiče korištenja uređaja, nudi se i dodatna Bluetooth tipkovnica sa zaštitnom maskom za tablet, a na taj način tablet gotovo da mijenja prijenosnik.

Samo pakiranje je prilično skromno te se uz tablet u kutiji nalaze adapter, USB kabel, OTG kabel i upute.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle