Tech

Komentari 7

Snagator sa stilom: CAT S52 spreman je za svaki zadatak

Snagator sa stilom: CAT S52 spreman je za svaki zadatak

CAT S52 dolazi s elegantnim dizajnom za robusni telefon. Zadržao je sve što čini jedan CAT uređaj, ali i dobio oklop kojim će biti puno privlačniji onima koji su telefone sada stavljali u zaštitne maske, jer on to ne treba

CAT i njihovi telefoni poznati su u pravilu po tome što su iznimno robusni i namijenjeni radu u najtežim uvjetima. No, njihov novi model CAT S52 je sasvim drugačijeg karaktera. Iako je i dalje građen kao tenk i spreman na najteže zadatke, telefon dolazi upakiran u puno elegantnije kućište. U osnovi, ovo je robusni CAT telefon koji će bez problema stajati na svakom stolu među raznim Huawei i Samsung uređajima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Telefon tako ima kućište debelo 9,69 mm i težak je 210 grama te ne predstavlja ciglu na stolu, a dolazi s karakterističnim metalnim okvirom te gumiranom stražnjom stranom koja olakšava korištenje. Stil mu kvare rubovi oko ekrana dijagonale 5,65 inča zbog čega telefon podsjeća na koju godinu stare uređaje, jer danas je standard da telefon završava na samom rubu ekrana. No ovaj ekran 720p rezolucije može se koristiti s mokrim prstima ili u rukavicama, a zaštićen je Gorilla Glass 6 staklom. U praksi ekran nudi dobru kvalitetu prikaza za većinu zadataka.

Vojni standardi kvalitete i IP68 certifikati znače da je otporan na prljavštinu i prašinu, može biti u vodi dubokoj metar i pol do 35 minuta bez teškoća. U testovima su ga izlagali visokim i niskim temperaturama, vibracijama, prevrtanju, te slanoj atmosferi kako bi se provjerila otpornost uređaja na koroziju. Tijekom nekoliko dana s ovim telefonom nisam se suočio s takvim ekstremima, ali bez problema je radio po kiši, a ni nekoliko padova nije ostavilo nikakvog traga.

Svi utori su u aluminijskom okviru telefona, a na lijevoj strani nalazi se ladica za SIM kartice i microSD karticu koju je prilično nespretno izvaditi van. I dok je klasični 3,5mm audio utor danas prava rijetkost, on je prisutan na CAT-u, a iako je otvoren, on je potpuno zaštićen. Na dnu je USB-C konektor.

Što se hardvera tiče, telefon pogoni MediaTekov Helio P35 čipset s osam jezgri uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, koju je lako proširiti. U praksi je to sasvim zadovoljavajuće za prosječnog korisnika kojem je bitno da telefon odrađuje svoju glavnu zadaću. A ako i poželite nešto zaigrati, neće vas razočarati.

Glavna kamera dolazi sa Sonyjevim senzorom od 12 megapiksela (s f/1.8 otvorom blende), a u nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija snimljenih ovim telefonom, kao i primjere fotografija s prednje kamere koja snima fotografije od 8 megapiksela.

Pogledajte galeriju:

Što se baterije tiče, njen kapacitet od 3100 mAh dovoljan je za jedan dan rada, a kako podržava brzo punjenje lako ćete se uvijek vratiti u visoke postotke.  Android je prilično 'čist' bez nekih vizualnih dorada, no CAT je i ovdje dodao niz vlastitih alata.