Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
77 komentara

Solarni roštilj: Peče bez dima i vatre, a može raditi i po noći

Da ga se razvije trebao je oko milijun kuna. Projekt je pod imenom GoSun predstavljen na Kickstarteru, a ljubitelji hrane skupili su novac za tjedan dana

GoSun
Foto: GoSun
77 komentara

Cijelo jutro sam popravljao sustav za solarno grijanje vode. Imao sam viška vakuumskih cijevi i mislio sam da u njima mogu zagrijati doručak. Izašao je pečen, a ja sam imao izum, kaže Amerikanac Patrick Sherwin o solarnom roštilju.

Da ga razvije i stavi na tržište, trebao je oko milijun kuna. Projekt je pod imenom GoSun postavio na stranici za donacije Kickstarter, a ljubitelji hrane skupili su novac za tjedan dana.

- Tajna roštilja je u njegovoj bateriji. Sunce je treba puniti oko dva sata, a ona zatim može peći satima - napisao je Sherwin na internetskoj stranici. 

Roštilj razvija temperaturu od 150 do 200 stupnjeva Celzijevih. Jednom napunjenu bateriju možete iskoristiti i tijekom noći, a u prirodu više ne morate nositi drva i ugljen. Osim roštiljanja, solarna pećnica može i kuhati, a odjednom u nju stane hrane za osmero gladnih ljudi. Može se naručiti na internetu, a početna cijena joj je 1750 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message